Агроіндустріальний холдинг МХП як представник соціально відповідального бізнесу долучається до соціальних ініціатив громад і сприяє реалізації важливих проектів у місцях своєї присутності. Так, підприємства Групи МХП Вінниччини спільно з громадами сіл активно долучаються до весняних суботників.

Весна — традиційна пора для проведення суботників. По всій країні активно прибирають вулиці, підводять вапном бордюри, вивозять сміття, прибирають парки і сквери, проводять озеленення. У великих містах цим займаються комунальники і дорожні служби. У регіонах і особливо в селах турбота про навколишнє середовище і чистота вулиць лягає на плечі місцевих мешканців. Однак без помічників і фінансової підтримки жителям регіонів не обійтися, адже, окрім трудових ресурсів, потрібні матеріали, транспорт для вивезення сміття, реманент, підручні матеріали.

На початку квітня установи та підприємства наводили лад на власних і закріплених за ними територіях. Підприємства Групи МХП не залишились осторонь. Працівники всіх відділів і служб центрального офісу «Зернопродукту МХП» у місті Ладижин разом із Оляницькою філією долучилися до прибирання вулиці Слобода і місцевого скверу, а також допомогли місцевим мешканцям побілити бордюри вздовж дороги і дерева.

Напередодні Великодня спільні толоки працівників філій ПрАТ «Зернопродукт МХП» були проведені в селах Липівка, Баланівка, Війтівці, Носівка, Воронівка, Оляниця, Іванів, Липовець, Березівка, Іллінці, Мухівці, Гордіївка, Краснопілка, Кивачівка, Безіменне, Великий Митник, Клебань. Співробітники філій спільно з громадами та працівниками органів місцевого самоврядування, закладів соціальної сфери, громадських формувань окультурювали центральні дороги і в’їзди в населені пункти, а також  прибирали парки і сквери.

За кілька днів починаються поминальні неділі, тож керівництво філій подбало, щоб до місцевих кладовищ був завезений пісок. Після посівної підприємство за соціальними угодами з громадами закупить щебінь і відсів, щоб підсипати сільські вулиці.

СТОВ «Агрокряж» підтримало ініціативу громад сіл Вінниччини і долучилося до благоустрою регіону. Так, у квітні підприємства Філії допоможуть зробити кращими село Яришів та селище міського типу Вендичани Могилів-Подільського району. Підприємство виділить кошти Бабчинецькій ОТГ на благоустрій села Вила-Ярузькі Чернівецького району. Цьогоріч «Агрокряж» уже надало техніку для вивезення сміття з кладовища в селі Станіславчик Жмеринського району, а найближчим часом допоможе провести толоку для прибирання околиць села.

У минулому році СТОВ «Агрокряж» було виділено 12 тис. грн. на проведення благоустрою сіл Кремінне та Жеребилівка Могилів-Подільського району. Фінансову допомогу на прибирання території населеного пункту отримали мешканці сіл Коростівці Жмеринського району та Лозове Чернівецького району. Також 6 громадам району було надано вапно для побілки бордюрів вздовж доріг і дерев. Торік понад 26 тис. грн. «Агрокряж» спрямував на благоустрій сіл регіону.

Птахофабрика «Вінницький бройлер» разом із головами сільських рад розробили проект «Екологія — це життя» і провели в рамках цього проекту та щорічної Всеукраїнської весняної акції «За чисте довкілля» комплексні екозаходи на територіях сіл Заозерне, Улянівка, Богданівка, Маньківка та Михайлівка. Окрім очисних заходів, гуртом облагородили будинки культури, школи та садочки, парки, долини та галявини, прилеглі до доріг території.

Спільна праця зміцнила партнерські стосунки між інвестором та громадами сіл. Співробітники підприємства познайомилися з місцевими жителями та в дружній атмосфері пропрацювали на славу. По завершенні кожної толоки доречними та по-сімейному об’єднуючими були обіди, організовані Філією «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів». За участі працівників Філії і фінансової підтримки підприємства було проведено також суботник в селищі Ладижинське.

Спільна справа підприємств Групи МХП разом із громадами Вінниччини задля кращого майбутнього триває уже не один рік. Партнерські відносини між інвесторами і місцевими мешканцями, спільні цілі на майбутнє і пошук шляхів втілення запланованого в тісній співпраці — запорука розвитку і зміцнення сіл регіону.

Віктор Сорока