Однак, не побачивши швидких результатів, багато втрачають мотивацію ще на старті, так і не досягнувши бажаної мети. Вінничанка Тетяна Калашнюк, як і більшість, має сидячу роботу — працює керівником департаменту маркетингу в юридичній фірмі. Дивлячись на цю усміхнену красуню, важко уявити, що рік тому вона була важчою на 15 кілограмів. Як вдалось досягнути омріяних параметрів, а головне — зберегти їх, вона розповіла нашому журналісту.

– Я завжди була «пухкенька». І попоїсти любила. Особливо в цьому мене підтримували бабусі: «Їж, доки здорова та можеш», — казали вони, кладучи на тарілку варенички, дерунчики й пиріжечки. А я як чемна онучка виконувала настанови. Коли подорослішала, то могла спекти тортик і з`їсти його увесь за вихідні. Та не буду лукавити – завжди мріяла бути стрункою, – розповідає Тетяна. – Щоб, як у фільмі «Дівчата». Кілька років тому, після зими, яку я весь час заїдала цукерками, стала на ваги й побачила, що до 80 кг залишилося всього дві поділки. Спочатку був шок, а потім неймовірне бажання схуднути. Почала із занять з тренерами. Вага практично не рухалася. Минулої зими натрапила на челендж тренера Аніти Луценко «14 днів без солодкого». Уважно читала етикетки на всіх продуктах й сказала цукру «ні!» Так розтанули мої перші  2 кг. Потім я ще більше дізналася про правильне харчування. Як результат – ще мінус   13 кг, гарна шкіра, впевненість і віра в себе. Звісно, досі буває так, що хочеться солодкого, але коли перетерпіти кілька тижнів, то все мине. Мій стимул тепер – фото «до» та «зараз». А ще здивовані питання нових знайомих: «Це ти?» — коли вони дивляться на фото «до». І моє горде: «Я!» Мені подобається мій новий раціон. Він корисний та смачний. Класичні солодощі вчуся замінювати корисними десертами. Нещодавно відкрила для себе дієтичний морквяний пиріг.

Поради від Тетяни Калашнюк для схуднення

  • Привчіться їсти невеликими порціями — за один прийом не більше 350 г. Так ви зменшите розтягнутий шлунок та не будете об’їдатися. Їжу пережовуйте не менше 15 разів.
  • Солодке (зокрема й соки), смажене, солоне, мариноване, мучне – ваші вороги.
  • З’їдайте на день не більше 200 г фруктів – це один великий фрукт. Там багато фруктози. Їсти фрукти можна до 16 год.
  • Масло, сметана, олія (бажано оливкова) – дозволені, але в невеликій кількості й не щодня. Жири потрібні нашому організму. Можна на сніданок з’їсти 150-200 г сиру 5% зі столовою ложкою сметани та чайною — меду.
  • Обов`язково їсти тричі на день з перервою не менше 3 годин, і вставляти один перекус між найдовшими проміжками прийому їжі.
  • Горіхи їсти в незначній кількості – 4-6 шт. на день кілька разів на тиждень. Якщо дуже хочеться, то їжте їх на сніданок – до вівсянки чи сиру. Це саме стосується сухофруктів та родзинок. Цукати – не можна, тому що це зацукровані фрукти.
  • Пийте багато води – із розрахунку 40 мл на 1 кг вашої ваги. Якщо ви важите 60 кг, то за день маєте випивати 2400 мл води. З них – 1200 мл – це вода в чистому вигляді, а інші 1200 мл потрапляють в організм із їжею, супами, чаями тощо.
  • Багато білкової їжі (нежирне біле м`ясо, риба, бобові, молочні продукти), овочі. Два прийоми їжі мають бути білково-овочевими, а один – вуглеводним (каші) з овочами.
  • Хліб — цільнозерновий бездріжджовий. Один-два шматочки на день.
  • Якщо голод замучив, випийте води, на крайній випадок — стакан натурального йогурта (дивіться, щоб у його складі не було цукру).
  • Намагайтеся шість разів на тиждень займатися спортом. Хоча б по 15-20 хвилин. Пам’ятайте, що спалювання жиру починається після 30 хвилин тренування.

Вікторія Снігур