За 550 гривень тринадцять вінничан, більшість із парафії «Покрова Пресвятої Богородиці» УГКЦ, мали можливість написати одну з ікон святого Миколая, Марії Єлеуси і Христа Пантократора. Все під пильним наглядом і з порадами від талановитого митця зі Львова Андрія Майовця, персональна виставка робіт котрого триває у залах музею. Він показав своїм вінницьким учням поетапну підготовку написання ікон.

Андрій Майовець – випускник художньої школи ім. Олекси Новаківського, Української академії друкарства, іконописної школи «Радруж» при Українському католицькому університеті. Художник ілюструє українські літературні видання. Одним із них є книга оповідань для дітей Ігоря Калинця «Данка і Крак». Його твори зберігаються у приватних колекціях України, Італії, Канади та США.

У своїх роботах Андрій Майовець використовує різні техніки, серед яких – офорт, лінографія, літографія, монотипія, векторна графіка, пастель, комп’ютерна графіка та акварель. Особливим у творчості художника є вивчення та наслідування візантійських традицій українського іконопису, витоки якого сягають часів Київсько-Руської доби.

Соломія КАЛЮЖКО