Нещодавно до навчального закладу завітав міністр юстиції України Пaвло Петренко. Зустріч була продуктивною та пройшла у демократичній невимушеній атмосфері, в рамках якої Павло Дмитрович розповів про формування сучасної системи органів Міністерства юстиції України для забезпечення ефективної реалізації прав громадян та відповів на всі запитання студентів.

30 березня 2018 року Технологічно-промисловий коледж Вінницького національного аграрного університету мав честь зустрічати першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, який з робочим візитом завітав до Вінниці. На запрошення керівництва Вінницького національного аграрного університету Володимир Віталійович відвідав навчальний заклад, де відбулась його зустріч з адміністрацією університету та відокремлених структурних підрозділів.

Головна тема порядку  денного – місце та роль коледжів і технікумів в системі освіти України. Ректор Вінницького національного аграрного університету Віктор Мазур, проректор з науково-педагогічної, інноваційної діяльності та з роботи відокремлених структурних підрозділів Ірина Гунько, директори семи коледжів університету, декани факультетів університету мали унікальну можливість почути відповіді на нагальні питання. А саме: статус технікумів та коледжів в системі освіти України; ліцензування кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; перспективи фінансування навчальних закладів у 2018 році; ступенева освіта в Україні; готовність до вступної кампанії 2018 року.

Володимир Віталійович відповів на всі питання та запевнив присутніх у позитивних перспективах  розвитку коледжів у структурі університету. Також перший заступник міністра наголосив, що Міністерство освіти і науки України, у свою чергу, зробить все можливе для фінансового забезпечення навчальних закладів та сподівається на стрімкий розвиток коледжів і технікумів у напрямку навчальної, методичної та наукової роботи на благо майбутніх висококваліфікованих фахівців. Живий діалог між Володимиром Ковтунцем та присутніми керівниками коледжів щодо реформування вищої освіти в Україні дав можливість визначити найбільш актуальні проблеми та подальші шляхи їх успішного вирішення.

Користуючись можливістю, директор коледжу Руслан Будяк ознайомив першого заступника міністра з матеріально — технічною базою Технологічно-промислового коледжу ВНАУ. Володимир Віталійович, в першу чергу, оглянув спортивну базу коледжу, адже вважає, що рушійною силою у розвитку та розбудові нашої держави є здорові духом та тілом висококваліфіковані фахівці. Приємно зазначити, що студенти коледжу — неодноразові призери Всеукраїнських спортивних ігор. Перший заступник міністра мав змогу переконатись також у професійній підготовці студентів-механіків, з роботою яких він з великою цікавістю ознайомився на виставці технічної творчості коледжу. Відмітив, що робота зменшених копій технологічного устаткування, зроблених руками студентів коледжу, не поступається їх виробничим аналогам. А переконатись у майстерності майбутніх спеціалістів-кондитерів Володимир Ковтунець зміг, скуштувавши торт, виготовлений у власній пекарні коледжу студентами технологічного відділення.

Навчальна бухгалтерія, зал судових засідань, юридична консультація, лабораторія визначення якості молока і молочних продуктів, лабораторія визначення якості м’яса та м’ясопродуктів, досягнення у виховній, навчальній, педагогічній, науковій, методичній роботі — є чим пишатись колективу коледжу у розвитку та становленні майбутніх фахівців. Випускники ТПК ВНАУ — висококваліфіковані професіонали, які займають високі посади за спеціальністю, отриманою у навчальному закладі.

Діяльність Технологічно-промислового коледжу ВНАУ високо оцінена інноваційними підприємствами країни різних галузей. Колектив коледжу наразі не зупиняється на досягнутому та ставить перед собою все нові і нові цілі та завдання з метою подальшого стрімкого розвитку навчального закладу та системи освіти в цілому. Адже двері ТПК ВНАУ завжди відкриті для абітурієнтів, студентів, випускників, роботодавців та представників влади. До речі, в кулуарах ходять чутки, що цей навчальний заклад мають намір відвідати найвищі посадові особи держави. Поживемо – побачимо…

Наталія Іванова