Подруга Аліна — повна моя протилежність. Струнка блондинка із примітивними поглядами на життя, але із чималою нахабністю. Тож коли я стала зустрічатись із Максом, вона мій вибір не схвалила. Постійно повторювала, що він бідний. Батьки копійку до копійки складають, хата у глухому селі, ніяких перспектив. Але я Аліну не слухала. Казала, що, звісно, рада за неї та її високоповажного Віталія, з кишень якого випадають долари та євро, але в кожного своє щастя. Хтось бачить його в коханні, хтось — у грошах. Але подруга і тут мала свої аргументи. Мовляв, кохання пройде, а кусень хліба треба буде за щось купити. Їздити на відпочинок, купувати брендові шмотки, зупинятися в престижних і вишуканих готелях — це життя. А тут тупі розмови про якесь там кохання. Тому при кожній зустрічі між мною та Аліною точилися такі сyперечки.

Минуло півроку. У житті кожної із нас відбулася найбажаніша подія — весілля. Але в кожної це свято пройшло по-різному. Аліна з Віталієм поїхали святкувати своє весілля у Італію в розкішний королівський замок. Запросила всіх родичів та друзів, сукню купила найдорожчу. Натомість ми із Максом обмежилися простим розписом у РАЦС. Запросили найближчих родичів, сусідів і влаштували весілля в затишному кафе на окраїні Вінниці.

Спершу подруга Аліна біля свого чоловіка-багатія жила, наче вареник у маслі. Мешкала у розкішному будинку біля озера, гортала глянцеві журнали та робила селфі на айфон останньої моделі. А свій диплом вчителя закинула на найвищу поличку шафи. Столовими ложками поїдала червону ікру, запиваючи шампанським. Аліна шопінгувала разом із персональним водієм, відвідувала з Віталієм усі культурні заходи, вечеряла в найдорожчих ресторанах. Казка, а не життя. Та все хороше коли-небудь закінчується.

Віталій почав пізно приходити додому, не дарував коштовних подарунків, згодом взагалі перестав давати гроші. Аліна злилась, нарікала коханому, що її все дістало, дітей народжувати не хоче, бо потім буде целюліт та зайва вага. З іронією заявила Віталію, що хай іншу дурепу шукає і та йому народжує. А вона так — дружина для краси. Відповідь чоловіка шокувала: він має іншу… Попросив Аліну за півгодини зібрати всі свої шмотки і покинути його дім. Отямившись, подруга почала ридати, зізнаватися в коханні. Але чоловік не вірив жодному її слову.

Аліна рвала на собі волосся і пpoклинaла вже колишнього чоловіка. Казка закінчилася. Подруга, не маючи ні копійки, влаштувалася прибиральницею в домі бізнесменів. Але пропрацювала недовго. Звільнили, бо робітниця з неї ніяка.

Натомість ми із Максом зажили по-іншому. Закінчивши навчання, я отримала гарну роботу. Чоловік теж згодом прилаштувався. Наші батьки подалися за кордон. Спершу було нелегко, але тепер у нас своя трикімнатна квартира в центрі міста, престижна робота і скоро буде первісток…

Анна, читачка