Винний бутик існує лише кілька місяців, але вже встиг полюбитись багатьом вінничанам, гостям міста та іноземним туристам.

А починалось все з хобі. Олександр та Вікторія Томашевські завжди любили поласувати келихом смачного вина. Про це знали їхні друзі-американці, тому щоразу, приїжджаючи, везли з собою кілька пляшок оригінального вина.

Домашня винотека поповнювалась винами, привезеними з різних країн, куди Томашевські їздили на відпочинок. А от поїздка до Батумі та знайомство з грузинськими винами підштовхнули вінничан до відкриття свого тематичного бізнесу під назвою «Wine Room».

– У центрі нашого міста до цих пір не було такого місця, де можна було б придбати справді якісний алкогольний напій. Ми прагнули відкрити такий винний бутік, щоб він був затишним, комфортним, душевним та навіть домашнім, – розповідає Олександр Томашевський. – У нашому асортименті є недорогі вина, наприклад, італійське за 98 грн., але вони дійсно смачні, рекомендовані кращими сомельє України.

У винному бутику Томашевських часто відбуваються безкоштовні дегустації вин з легкою закускою: сиром та горіхами.

– Зазвичай на дегустацію приходить 10-12 чоловік, наші кавісти (професійні знавці вин) знають історію того чи іншого напою, розповідають про його букет. Крім того, кавісти вчать правильно пити вино: як розкрити повністю його смак, який бокал варто використовувати, з чим вживати і т.д., – каже Вікторія Томашевська. – Повірте, це варто знати, після такої «лекції» вино смакує зовсім по-іншому. У нас в продажу є такі вина, які краще підходять до риби, інші – до м’яса, це так звані столові вина, вони недорогі, їх може собі дозволити кожен вінничанин. А є такі вина, які створені для насолоди, їх треба пити малесенькими ковточками, смакувати кожною краплею.

Окрім вина, в «Wine Room» є чималий асортимент міцного алкоголю, зокрема віскі, ром, горілка, коньяк, текіла і навіть справжня грузинська чача. У вінницькому бутику представлений алкоголь буквально зі всього світу. Окреме місце в «Wine Room» займає Грузія.

Томашевські взяли на себе місію виховати незвичну ще для багатьох вінничан культуру правильного й вишуканого споживання вина й інших алкогольних напоїв. Тому з радістю виступають «винними спонсорами» на тематичних вечорах та культурних заходах міста. Зокрема нещодавно «Wine Room» супроводжував презентацію нового творчого проекту народного художника України Володимира Козюка «Хата під стріхою».

Вікторія та Олександр переконані, що до сірої буденності можна легко додати яскравих фарб з допомогою пляшечки ексклюзивного ароматного вина. Пити якісне вино не тільки смачно, а й корисно.