Чоловіча команда байдарки-четвірки, у якій виступає вінничанин Дмитро Даниленко, завершила виступ на Олімпіаді у Парижі за крок до медалей. У фіналі змагань веслувальники прийшли до фінішу четвертими. У байдарці-четвірці на Олімпійських іграх Україна виступає вперше за 28 років.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Екіпаж Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Івана Семикіна та Ігоря Трунова у фіналі змагалися проти команд з Німеччини та Угорщини — чинні чемпіони та віцечемпіони світу. Самі ж українці виступали за медалі у статусі бронзових призерів чемпіонату світу.

“Першу половину дистанції українці подолали сьомими з часом 39.24 секунд. Повільніше її долала лише збірна Нової Зеландії. Проте на других 250 метрах Україна додала і навіть намагалася зачепитися за третю позицію, на якій їхав екіпаж Іспанії. У підсумку Україна зупинилася за крок від медалі — четверте місце. Олімпійськими чемпіонами стали представники Німеччини”, – йдеться у повідомленні.

Результати:

Німеччина — 1:19.80 хв

Австралія — 1:19.84 хв

Іспанія — 1:20.05 хв

Україна — 1:21.01 хв

Виступ українського екіпажу у фіналі чоловічої байдарки-четвірки у Парижі-2024 став першим в історії на Олімпійських іграх. У 1996 році українські веслувальники, змагаючись у цьому розмірі човна на дистанції 1000 метрів, завершили виступи у півфіналі.