Боксер родом з Вінниці Сергій Богачук програв у поєдинку за захист пояса тимчасового чемпіона світу WBC за роздільним рішенням суддів. Бій тривав усі 12 раундів під час яких вінничанин двічі відправляв опонента Верджила Ортіса у нокдаун. Незважаючи на це, перемогу віддали американцю.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Бій відбувся в ніч на 11 серпня у Лас Вегасі. Для 29-річного українця поєдинок став другим на професійному ринзі. Наприкінці березня 2024 року Богачук одноголосним рішенням суддів (118-110, 117-111, 117-111) здобув перемогу над американцем Браяном Мендосом та виборов тимчасове чемпіонство світу за версією WBC у першій середній вазі. Тепер він мав захистити титул у першій середній вазі.

“Вже у першому раунді український боксер відправив суперника у нокдаун. Причому рефері спочатку його не зарахував, однак після відеоповтору нокдаун таки визнали дійсним, зарахувавши Богачуку 10-8. Однак, у восьмому раунді на маті знову опинився саме американець: лівий хук Богачука змусив Ортіса рукавицею торкнутись підлоги. На цей раз нокдаун зарахували одразу, хоча 26-річний боксер заперечував це рішення. Попри це Ортіс продовжував тиснути на українця та проводив ефективні комбінації проти Сергія. У 11-му раунді американський боксер лівим хуком вдарив Богачука, що змусило українця похитнутись, але втриматись на ногах”, – йдеться у повідомленні.

У підсумку судді роздільним рішенням 113:113, 114:112, 114:112 віддали чемпіонський пояс Ортісу. Після бою Богачук зазначив, що мав перемагати, враховуючи два нокдауни. Він підкреслив, що задоволений своїм боєм.