– Сусідка просто знищує нашу сім’ю! Б’є вікна, кидає каміння в голову, налітає з палицею, дзвонить о 3-й ночі, погрожує: «Вас візьмуть на вила, одягнуть «галстук, братва вам влаштує розборки!», — розповів юрист Олександр Береза, перший заступник голови і член президії обласної організації інвалідів війни ЗСУ та учасників бойових дій. — Я неодноразово звертався до правоохоронних органів із заявами про агресивну, буйну, з ознаками неадекватності поведінку моєї сусідки. Вона реально загрожує моєму життю, здоров’ю, житлу та майну! Рівно рік тому, 5 квітня 2017-го, моя заява зареєстрована у ЄРДР, провадиться досудове розслідування. Але воно так провадиться, як мокре горить!

Прокуратура Вінницької області встановила порушення вимог ст. 8, 9, 11, 15 КПК України. Слідчі поліції не виконують свої професійні обов’язки. А тим часом я отримував відповіді за підписом начальника Лівобережного ВП Андрущака, що стан досудового розслідування взято на контроль. Але такий «контроль» лише сприяв ще більш агресивним діям моєї сусідки! Конфіденційна інформація про моє приватне життя нею цинічно розповсюджувалась разом з істеричними погрозами.

7 січня, 22 січня, 9 лютого цього року я звертався з клопотаннями до слідчого, просив вжити заходів і негайно припинити протиправні дії сусідки. Але марно, її знущання продовжувались!

Тоді я змушений був звернутись до суду. 5 березня Вінницький міський суд ухвалив зобов’язати слідчого Лівобережного ВП ГУНП у Вінницькій області, який провадить досудове розслідування за даною справою, розглянути мої клопотання в порядку ст. 220 КПК України. Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Чому я звернувся у газету? Щоб порадити людям, як можна добитись правди, яким шляхом йти. Просто не опускайте руки і боріться до перемоги!

P.S. На дзвінки із редакції жінка, на яку скаржився Олександр Береза, не відповідала. Втім, редакція готова надати їй слово щодо конфлікту, який триває між сусідами.