12 квітня у Будинку культури земляки вітали біатлоніста Олександра Казіка, двічі срібного переможця ХІІ Паралімпіади-2018 у Південній Кореї. І з ним когорту паралімпійців, які встановлювали світові і європейські рекорди з біатлону — Ірину Буй, Наталю Рубановську, тренерів Марцина і Сергія Кучерявих!

– Це тріумф! Всього 3 секунди (!) не вистачило Олександру Казіку до золота, і тоді весь п’єдестал у Пхьончхані був би синьо-жовтим! – з гордістю говорив Володимир Саволюк, голова Барської РДА, вітаючи переможців. – І Саша Казік, і Іринка Буй, яка взяла два четвертих місця, для нас завжди золоті! Для них це тільки початок, попереду ще не одна олімпіада!

Михайло Піддубний, голова Барської райради, нагадав, що спортивне обладнання для переможців купували за кошти райбюджету. І порадував звісткою про те, що у Барських спортшколах будуть відкриті відділення інваспорту.

Крім офіційної винагороди за здобуття медалей на Паралімпіаді, спортсмени отримали достойні грошові сертифікати від Барської РДА, райради і міської ради, а місцеві артисти приготували для них концерт. Сьогодні паралімпійці у круговерті зустрічей, інтерв’ю, виступів по телебаченню… Але підготовка до наступної зимової Паралімпіади-2022 у Пекіні починається незабаром.

Більш докладно читайте у наступному номері “33-го каналу”