Місяць тому ми вже писали про те, що у Томашпільському районі люди скаржились на трьох невідомих чоловіків, які, прикриваючись незрозумілими посвідченнями, ходили будинками і вимагали кошти за обслуговування.

Селяни звертались до поліції, проте поки шахраїв не знайшли.

Менше поталанило псевдогазовикам у Вінниці, яких днями затримали правоохоронці. Жінки ходили помешканнями та називали себе працівниками газової служби. Відволікаючи увагу жителів, крали гроші. Поліція зафіксувала понад десяток подібних випадків. Під час останнього гастролерки забрали у пенсіонерки 15 тисяч гривень.

– Оперативниками управління карного розшуку в ході проведення оперативно-розшукових заходів на гарячому «взяли» чотирьох зловмисниць. Ними виявилися мешканки Сумської області у віці від 21 до 31 року. Перевіряється їхня причетність і до інших схожих злочинів, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Затримані свою провину не визнають, пояснюючи свої дії тим, що збирали кошти для благодійних цілей. За даним фактом порушено кримінальне провадження за статтею про крадіжку. Жінкам загрожує позбавлення волі на термін до шести років. Наразі двоє із них перебувають в ізоляторі, по інших двох збираються докази.

Додамо, що шахраї часто видають себе за представників різних професій, аби втертись у довіру і потрапити до помешкання. Якщо незнайомі в обличчя соціальні працівники, медпрацівники, майстри з ремонту прийшли без вашого виклику — це привід, щоб бути пильними. Обов‘язково перевірте у цих людей документи, зателефонуйте до підприємства та уточніть, чи дійсно вони направляли такого фахівця.

Віталіна Володимирова