Адже це час масового розмноження диких тварин і птахів, пора, коли тривають їхні сімейні турботи з вирощування потомства. Адже у березні народжуються дитинчата зайця-русака, у квітні – смугасті поросята диких кабанів, у травні-червні – руді плямисті козенята.

– Така природоохоронна кампанія проводиться в Україні з 2016 року, згідно із Законами України «Про охорону тваринного світу» та «Про тваринний світ». У зазначений період заборонені роботи та заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою для лісової фауни – стрільба, вибухові роботи, феєрверки, використання моторних маломірних суден, спортивні змагання на транспортних засобах, — повідомили у прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства. — Лісогосподарські підприємства, у свою чергу, обмежують проведення виробничих заходів, зокрема санітарних рубок, суцільних і вибіркових.

Лісова охорона та  єгерські служби держлісгоспів посилюють нагляд за лісовим фондом, особливу увагу приділяють створенню найкращих умов для розмноження диких тварин та вигодовування ними молодняка. Дотримання сезону тиші сприятиме збагаченню нашої природи, швидкому відтворенню і збільшенню чисельності диких тварин.