Для цієї страви беремо 1,5 л свинячої крові, 1,5 м грубих свинячих кишок, 300 г свинячих баків, 300 г печінки, 150 г гречки, 15 г солі, 10 г чорного меленого перцю, 3 зубці часнику, півсклянки молока.

Кишки вичищаємо промиваємо, витримуємо у лимонному пюре з сіллю. Від баків відрізаємо шкірку, сало — від м’яса, печінка підсмажується. Все ріжемо кубиками. Сало топимо на малому вогні протягом 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця додаємо м’ясо і печінку. Гречку заливаємо окропом, солимо і ставимо у духовку під кришку на 20 хвилин. Кров проціджуємо через сито, згустки — через м’ясорубку. Додаємо молоко, солимо, перчимо. Додаємо м’ясо, шкварки і часник. Порціями додаємо гречку і ретельно перемішуємо руками.

Начиняємо кишку через лійку з пластикової пляшки, наповнюючи її на 2/3 об’єму. Кінці кишки спочатку зав’язати на вузлик, потім обв’язати ниткою. Відваріть ковбасу 5 хвилин в окропі, а потім викладіть на деко, застелене пергаментом, і поколіть голкою.

Запікайте ковбасу протягом 30 хвилин. Спочатку при температурі 160 градусів. Кожні 10 хвилин підвищуйте температуру на 10 градусів. Піля перших 10 хвилин змажте ковбасу жиром, що витопився.

Смачного!