У Хмільницькому районі 17-річний юнак зарізав жінку, бо та відмовила йому у сексі. Ухвала суду стосовно неповнолітнього, підозрюваного в умисному вбивстві, набула чинності.

Про це 20 серпня інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Апеляційну скаргу адвоката в інтересах підозрюваного Владислава М. залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді міського суду про застосування до ймовірного порушника як запобіжного заходу тримання під вартою – без змін. Так вирішив Вінницький апеляційний суд, – йдеться у повідомленні.

Він погодився із висновком суду першої інстанції, що визначити неповнолітньому більш м’який запобіжний захід не можливо. Серед підстав, зокрема, такі: підозра у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання – позбавлення волі на строк до 15 років, відсутність соціально стримуючих факторів, негативні характеристики за місцем проживання і навчання.

Водночас орган досудового розслідування обґрунтував ризики: спроби переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду і перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Як свідчать судові документи, сімнадцятилітнього жителя Хмільницького району підозрюють у вбивстві 23-річної односелиці. Слідство перевіряє, чи юнак душив її та смертельно поранив ножем за відмову вступити з ним у статеві зносини.

Через це підозрюваний  розлютився, а слова Вікторії В. сприйняв як образу. Відтак між ними виникла суперечка, під час якої у Владислава М. виник злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство жінки, – описують обставини справи у судовому рішенні.

Згідно з довідкою лікувального закладу, від вживання канабісу хлопець тоді перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Як відомо, підозрюваного у вбивстві жінки в Хмільницькому районі суд відправив під варту – поліція проводить досудове розслідування. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.