Виставкову експозицію склали такі ж незвичайні картини, як і їх автор. Безперечно, вони викличуть інтерес передусім своїми «химерами», стануть предметом дискусій, будуть поживою для власних роздумів та трактувань «екзотів», витворених розкутою уявою мистця.

Відкриття відбулось у невимушеній атмосфері, художника прийшли привітати друзі, родина, колеги, однодумці. Враження від живописних авторських інтерпретацій доповнив імпровізаційний звуковий performance у виконанні Миколи Сороки та Іллі Пікіна (гітара, синтезатор).

Микола Сорока отримав професійну освіту передусім у Вінницькій дитячій художній школі, згодом навчавсь у Дніпропетровському художньому училищі, пізніше – у Львівській академії мистецтв. Ще під час навчання розпочав активну виставкову діяльність. Його персональні виставки проходили у Кракові (Польща), Карміелі (Ізраїль), Клівленді (США) та, звичайно ж, в Україні, усього їх понад 17. Нині картини вінницького живописця знаходяться в музеях, галереях та приватних колекціях України, Австралії, США, Німеччини, Польщі, Чехії, Ізраїлю, Португалії.

Виставка триватиме до 27 квітня 2018р.

Катерина Гончарова,
Науковий співробітник картинної галереї
Вінницького обласного художнього музею