Чоловік зник на етапі мобілізації, коли з Тульчинського терцентру комплектування та соціальної підтримки його везли до навчального підрозділу.

Про це нашим колегам із Суспільного розповіла його сестра Яна Дверніцька. Про зникнення чоловіка також повідомили у поліції, обласному та районному ТЦК та інші родичі.

Василю Дверніцькому 45 років, в армії не служив. Як розповіла матір зниклого Галина Вакушина, до ТЦК сина викликали по повістці, де військово-лікарська комісія визнала його придатним для служби в підрозділах забезпечення. Чоловіка відправили до навчального центру, але звідти повернули до Тульчина, де ТЦК виписав повістку до ще одного навчального центру.

“22 травня він ще там був. Приїхав в Тульчин, йому дали ще одну повістку, щоб їхати в сторону Одеси. Коли вони туди їхали, в Кирнасівці, за десять кілометрів від Тульчина, йому стало дуже погано. Це ми знаємо від людей. Він вийшов, автобус поїхав, а він залишився”, — розповіла Галина Вакушина.

Після цього, як розповіла сестра зниклого Яна Дверніцька, він зателефонував додому, сказав, що його забули й він пішки йде до села. Телефонував 23 травня. Відтоді жодної інформації про нього у родини немає. Родина подала заяву до поліції.

“Він був у дуже стресовому стані, дуже хвилювався. Каже: “Мене доганяють, бачу якісь бочки, якесь поле, не знаю, де знаходжусь, люди, трактори…”

Ми чекали, сподівались, що він вийде на зв’язок. Тиждень чекали. Четвертого червня заяву написали, що він зник безвісти”, — сказала Яна Дверніцька.

Жінка каже, що звертались і до ТЦК, проте чіткої відповіді на запитання “де Василь?” не отримали.

"У мене шок. Він десь подівся, його нема, жодної інформації нам не надають. Я вже не знаю, що думати", — сказала Яна Дверніцька. — Такого ще не було. Він спокійний, економний, тихий, завжди знайде можливість, щоб зателефонувати і сказати, що все добре. Навіть, якщо немає телефона, він знає наші номери напам’ять".

У обласному терцентрі комплектування та соцпідтримки підтвердили, що Василь стоїть на військовому обліку у Тульчинському ТЦК, а також, що 23 травня чоловік був у автобусі, який їхав до навчального центру у південному напрямку.

“По дорозі водій автобуса здійснив зупинку біля однієї із заправок, після цього скориставшись нагодою Дверніцький Василь Іванович, вийшовши з автобуса зник у невідомому напрямку”, — йдеться у віповіді на запит журналістів.

Те, що чоловік зник у селі Кирнасівка дорогою до навчального центру, підтвердили і в тульчинському ТЦК. Начальник адміністративного відділення Сергій Петрунько телефоном прокоментував, що у розшук зниклого не подавали, а того ж дня написали заяву до поліції.

"Він вибув 23.05, але на шляху до пункту призначення була зупинка на заправній станції у селищі Кирнасівка. Дверніцький самовільно без дозволу старшого команди покинув транспорт, у якому перебував, та зник у невідомому напрямку. Після згаданих подій Дверніцький Василь Іванович до Тульчинського ТЦК та СП не звертався. Його місце перебування на даний час не відоме. Старший команди, коли повернувся із заправної станції, виявив, що немає військогозобов’язаного на місці, доповів про це начальнику відділу. Але час піджимав і він вибув до навчального центру", — розповів Сергій Петрунько.

Слідчий Тульчинського райвідділку Сергій Перинчук каже, що поліція справу Василя Дверніцького розслідує, як зникнення безвісти.

"За вказаним фактом, внесли відомості до Єдиного реєстру судових розслідувань. За попередньої кваліфікацією — частина перша статті 115 з відміткою "зникнення безвісти”. В родичів зниклого відібрали зразки букального епітелію для встановлення особи. Він зник в межах Тульчинського району", — повідомив слідчий.

Після публікації в мережі цієї статті редакція газети "33-й Канал" звернулася до Вінницького обласного ТЦК та СП з проханням повідомити про стан справ зі зниклим Василем Дверніцьким на даний час. Нам повідомили, що жодної нової інформації стосовно надзвичайної пригоди наразі немає. Тривають пошуки безвісти зниклого чоловіка.

Слідкуємо за резонансною НП. І готові заради об'єктивності вислухати усіх її свідків.