Нардеп розповів про ситуацію на Покровському напрямку

Міста Покровськ і Мирноград Донецької області – це ключові пункти для російських окупантів на шляху до стратегічно важливої Дніпропетровської області.

Тому українські захисники мають розбити ворога перед цими населеними пунктами і не підпустити його ближче, заявив головний сержант 109 бригади роти ударних БПЛА, народний депутат України попередніх скликань, Єгор Фірсов.

“За загальним правилом, будь-які просування і територіальні зміни коментує Генштаб. Але від себе скажу, що до Покровська лінія бойового зіткнення досить близько. Тобто туди може дострелити вже ствольна артилерія”, – акцентував він в етері телемарафону.

Військовий додав, що саме тому мешканці Покровська мають дослухатись до військово-цивільної адміністрації і поступово виїжджати, щоби дати можливість українським захисникам спокійно виконувати свою роботу.

“У місті буде дуже складно. Ворог буде продовжувати тиснути на Покровський напрямок, засипати всім чим може – артилерією, ракетами і КАБами. Тому прохання: залиште військовим можливість вести свої функції, людям треба виїжджати. Я переконаний, колись всі люди повернуться, але зараз там дуже спекотно”, – зазначив головний сержант.

Він розповів, що російські окупанти продовжують використовувати тактику штурмів малими групами, піхотними групами та посилюють свої дії авіаційними ударами з КАБами. Противник переважає у живій силі, тому що постійно поповнює свої ряди, проводить ротацію.

"Ворог підсилюється будь-якими силами, починаючи від спецгруп і закінчуючи звичайною піхотою. В принципі, по них ми відпрацьовуємо своїми дронами. Але, якщо виключити авіацію, авіаційні бомби, КАБи, я переконаний, що противник не взяв би і не візьме Покровськ, Мирноград. Тобто це фактично неможливо. Дуже вигідно тримати оборону в місті", – зауважив військовий.

За словами Фірсова, для російських окупантів Мирноград і Покровськ є ключовими містами, які значно більші ніж Авдіївка і Бахмут. Це остання агломерація поблизу Дніпропетровської області.

"За Покровськом і Мирноградом лише поля, посадки. І далі вже Дніпропетровська область разом з Дніпром і Павлоградом. Тому для противника це пріоритетний напрям. І наша задача – командування постійно акцентує увагу – щоби противник був розбитий перед саме цими містами і не впустити ворога ближче до цих міст", – підкреслив він.

Крім того, Фірсов поділився своєю думкою з приводу заяв деяких політиків про те, що українські сили нібито відтягують з рубежів на Покровському напрямку. Він зауважив, що не може говорити за весь фронт, але часто чує дивні заяви людей, "які далеко не на фронті і, можливо, ніколи тут не були".

"Часто ці заяви не відповідають дійсності. І я, наприклад, зі свого боку, з боку нашої точки зльоту, з боку нашої бригади, не бачив і навіть не чув того, що ми кудись відтягуємо сили. Більше того, я скажу загально, що я принаймні бачу підсилення і намагання оперативно-тактичного і стратегічного командування підсилити саме Покровський напрям. Чим більше підрозділів, особливо дієздатних, тут буде, тим нам буде легше. У всіх нас, особливо підрозділу БПЛА, настрій дуже бойовий. Зі мною хлопці служать ті, хто безпосередньо з Покровська і Мирнограда. Тому це для них справа життя і честі – захистити свої рідні міста. Будемо робити все, що від нас залежить", – резюмував Фірсов.