В багатьох це викликало шок, адже вона найтитулованіша спортсменка

Двоє спортсменів представлятимуть Вінниччину на Паралімпійських Іграх у Парижі.

З 28 серпня по 8 вересня у столиці Франції триватимуть Літні Паралімпійські Ігри 2024 року. Вінницьку область на змаганнях представлятимуть двоє спортсменів.

Про це стало відомо після оприлюднення остаточного складу збірної України.

До Парижу вирушать легкоатлетка Марія Шпатківська та Олексій Денисюк, який виступає у кульковій стрільбі з пістолета. Обоє мають значний досвід виступів на міжнародних змаганнях.

Не очікувано до складу не потрапила інша титулована вінничанка Мар’яна Шевчук. Причини наразі невідомі.
Марія Шпатківська народилася в Козятині. З народження не має частини лівої руки. Марія займається споротом з восьми років. Спочатку освоювала плавання. Потім, коли козятинський басейн закрили, вона перейшла на легку атлетику — бігала спринт і метала м’яча. Трохи згодом, десь з 13 років почала штовхати ядро та метати спис. Велике бажання, щоденні тренування та наполегливість дали свої результати. Марія — неодноразова призерка чемпіонатів України, учасниця чемпіонатів Європи і світу, майстер спорту України міжнародного класу (клас F46) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. На Гран-прі з паралегкої атлетики, що проходив у Парижі в середині червня, дівчина виборола золоту медаль у штовханні ядра.

Олексій Денисюк
Стрілець з порушенням зору Олексій Денисюк також змагатимуться у Парижі. Спортсмен є бронзовим призером Паралімпійських ігор Ріо 2016 та XV Літніх Паралімпійських ігор Токіо 2020.

Нещодавно Олексій Денисюк здобув шість медалей на чемпіонаті Європи з паракульової стрільби, які проходили у іспанському місті Гранада.

Відомо про ще одну вінничанку, яка поїде на Паралімпіаду, але її ліцензія ще офіційно не затверджена.