Він звинувачує керівництво медзакладу у обкрадання бійців ЗСУ

Через три доби бойовий медик Петро Конопля припинив голодування після публічної обіцянки керівництва покращити умови утримання поранених бійців. Військовий опублікував відео, на якому їсть першу за 3 доби страву.

Після отриманих гарантій від голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера щодо змін у харчуванні пацієнтів обласної психіатричної лікарні №2 бойовий медик Петро Конопля припинив голодування, яке тривало три доби.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами військового, голова ОВА запевнив його, що лікарню буде переведено на кейтеринг – надання послуг харчування на виїзді. Для цього буде проведено тендер, результати якого стануть відомими через 1-1,5 місяці.  До того часу лікарня буде отримувати забезпечення від мереж супермаркетів міста.

Конопля зауважив, що не вірить керівництву лікарні, тому збирався припинити голодування тільки тоді, коли побачить “офіційні папери та наявні покращення в харчуванні”. Однак, за словами військового, Кіпер дав йому “гарантії”, а його слова «вселяли довіру».

“Якщо план провалиться, я розчаруюсь в посадовцях повністю і мою довіру більше не повернеш, а з цим і вашу довіру до них. Сьогодні о 17:00 рівно 3 доби як голодую і сьогодні я готовий припинити голодування, для мене готують спеціальний раціон”, - написав він.

У наступному пості, опублікованому о 17:32, Петро Конопля опублікував відео, на якому їсть першу за 3 доби страву - гречану кашу.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підтвердив, що умови в медзакладі дійсно незадовільні.

Ось як прореагували на інциденд у МОЗ:

Власником Одеської психіатричної лікарні №2 є обласна рада. Адміністрація медзакладу, наголосили у профільному міністерстві, має вжити заходів, щоби пацієнти лікувалися в прийнятних умовах.

Комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації вивчає факти, а також причини, з яких пацієнти обласної психіатричній лікарні №2 не були розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами.

Також у МОЗ наголосили, що нещодавно цей заклад було приєднано до Одеського обласного центру психічного здоров’я, власником якого є Одеська обласна рада.

"Адміністрація медзакладу має вжити заходів, щоби пацієнти мали змогу лікуватися в нормальних умовах. Для цього лікарня має всі необхідні ресурси", — наголосили у міністерстві та пообіцяли про результати й подальші дії повідомити додатково.