Вдумайтесь, не простягнути руку єднання українському митрополиту ПЦУ Епіфанію на заклик до діалогу та єднання! Бо ж виграють усі — об’єднавшись, така істинно українська церква стане навіть більшою! А бути в єднанні з кірілом і з митрополитом, який навіть Україну називає просто країною. І хто зна, яку має на увазі!

Від сьогодні всі, хто за РПЦ в Україні, стали проповідниками вже явно антиукраїнських закликів. Бо з точки закону це називається протистояння українським законам.

А з точки зору логіки — це дуже небезпечні «двіжі» для нашої держави. Бо саме ось такі заклики — не слухатись держави, її законів, а бути на боці забороненої церкви, що допомагає окупантам інформаційно, а зачасту явними зрадами, бо так наказали наші духівники і предстоятелі, це вже антиукраїнська діяльність.

І коли притомні люди, почали таких, як би сказала моя бабуся, «схаменати», віруючі МП почали перераховувати свої «благодіяння» – скільки вони волонтерять і допомагають ЗСУ, моляться за Україну. Мене це, чесно, шокувало.

Тому запитую: у вас вистачає совісті в час біди, коли воїни там, на передовій, захищають ваше майно, ваші маєтки, ваші землі, безбожно накрадені у громади, ще вихвалятись? Що ви з тих вкрадених мільйонів кидаєте крихти на допомогу війську чи їхнім сім’ям?!

А хіба ці ваші роздані «зефірки» співмірні тому, що мати та батько віддали до війська свою дитину і часом напозичались коштів, щоб спорядити її! І зараз там ці діти ризикують життям за вас! А ви, сховавши власних дітей за кордоном, вихваляєте себе, що іс­тинно віруючі, бо кидаєте крихти з свого барського столу на допомогу, та ще й те, що молитесь в своїй московській церкві за ЗСУ і Україну? І запевняєте, що будете з митрополитом, який із своєю верхівкою не відрікся від РПЦ і кіріла до кінця?

То це не подвиг, а антиукраїнська позиція. І я переконана, що більша частина воїнів, якщо дізнається, що ця допомога від промосковських зомбі, її не візьме.

А тепер щодо ваших «предводителів», які заявили, що не підкоряться українським законам про їхню заборону.

Цим вони красномовно засвідчили, що вони та сама хитро замаскована агентура в рясах, прислана в Україну зомбувати таких, як ви! Щоб вони якщо не діями, то інформаційно, як зараз робите ви, допомагали ворогу, який і створив для цього.

І якби ви хоч трішки включали критичне мислення, що означає і любили по-справжньому Україну; то зрозуміли б, що вашим митрополитам та архієреям українське законодавство цим рішенням каже: якщо ви дійсно незалежна українська церква, то вийдіть із складу синоду РПЦ — серед 12 найвищих там і Онуфрій, і Паканич!

У складі РПЦ досі всі українські митрополити. Напишіть заяви, опублікуйте їх і вийдіть! А ще вимагайте церковного суду над кірілом, який проповідує геноцид проти українського народу. Бо це мотив – чому ви виходите.

Елементарно ж! Але вони цього не роблять! І знаєте чому? Тому що кожен з них дуже пов’язаний із рф і спецслужбами ворога. Повірте; має ще й які таємні розписки про те, що агент і має громадянство країни-агресора та присвоєний позивний! Я не сумніваюсь! Ще може бути інше — фінансова залежність. Та сюди, щоб ці «панотці» не підтримали ПЦУ і Томос, у 18-му завезли КамАЗи грошей із рф. Гарантую!

Тому вони будуть не лише йти до кінця, вони мають такий наказ — йти і вести вас, таких овець, щоб ви колотили, повставали, ходили в заборонені походи «во ім’я вєри», щоб не єднали, в розхитували Україну! І вони вже іншими не стануть, бо ж тільки крок непокори – і все досьє буде злито! Як можна любити Україну і не молитись рідною мовою, а російською?

Я з повною відповідальністю заявляю всім притомним, вже не лише як заслужена журналістка України, але й офіцер спецвійськ, що з цими маріонетками ця церква є небезпечний пропагандистський філіал спецслужб ворога. Бо вона захоплена і обплутана його агентурною сіткою.

Бо вона продовжує бути у духовному єднанні із РПЦ, яка на рівні Ради Європи і в Україні визнана об’єднанням, яке розпалює геноцид і поширює нацистську, людиноненависницьку пропаганду!

Дайте відповідь на запитання: за що митрополита УПЦ (МП) нагороджує ворог українського народу путін?

І ще — це вже до СБУ: ви бачили, скільки під такими постами підтримки філіалу РПЦ в Україні підключилось проросійських ботів?!

І що вони пишуть — чекайте, все скоро скінчиться, бо… прийдемо ми… Тобто окупанти! І допоможемо вам зберегти істін­ную, тобто вашу-нашу церкву! Та ще й вішання ярликів на інші церкви.

А щодо самого звернення головного митрополита МП, то це наче явка з повинною.

Мовляв, не вийду з рашистського синоду і буду з кірілом.

Аякже — якщо в того генеральські погони агента спецслужб, то меншому за званням точно треба підкорятись…

І це церква дана Богом? Філіал це спецслужб, де кожен 4-6 (це як куратор вирішив — класика спецслужб, так накривають сіткою) агент, що ховається під рясою. І це дуже вдалий проєкт ворога, якщо через своїх агентів зумів так інформаційно зазомбувати стільки прихильників. Люди, одумайтесь, з вас готують армію ворогів, «п‘яту колону» в тилу України.

Свідома людина, патріот, що вміє аналізувати, не може підтримувати ворога фінансово чи інформаційно.

Не хочете підкорятись? То віддайте все майно, яке ви заграбастали, землі державі Україна і їдьте собі за Урал! Там так люблять таких! Стільки простору, щоб не красти у громади, а нарешті попрацювати.

Тому жодному парафіянину цієї церкви не вірю — ви або робіть крок до української церкви, або знайте, що ви працюєте проти України! Яким би меценатом(ткою) не прикидались!

Тетяна Редько