“Я інвалід з дитинства, маю ІІ групу. Рахуюсь сиротою, стою на квартирній черзі у смт. Стрижавка з 24.10.2014 року, але безрезультатно, – написала в редакцію Вікторія Антонюк із Стрижавки. – Я їздила в Адміністрацію Президента Порошенка у Київ, але там “спихнули” на місцеву владу. Потім я була на прийомі у Валерія Коровія, голови ОДА, мою заяву зареєстрували, але відповіді не було півроку. Врешті, з’ясувалось, що помилково мої документи реєстрували на ім’я Антонюка Валерія Сергійовича. Коли стали розбиратись, то відповіді з ОДА були якісь заплутані.

Тоді я звернулась до голови селищної ради смт. Стрижавки Короленко Таїсії Анатоліївни, і вона мені пообіцяла дати квартиру у 2018 році по вул. Алеї у Стрижавці. Але коли я прийшла до неї у березні цього року, вона мені відповіла, що з того будинку нічого не виділялось і квартири вже продані. Що ж мені робити? Мені сказали, що все в порядку, що квартира буде, а тепер її вже нема? Голова вигнала мене з кабінету і сказала, щоб я нікуди не зверталась, бо все одно я нічого не доб’юсь. Я це все записала на диктофон — і те, як вона обіцяла мені квартиру, і те, як відмовила. Я зробила висновок, що наша влада нічого не робить, а хапає все лиш собі. Я буду звертатись всюди, я не зупинюсь, мені потрібен дах над головою”.

За даними Вінницької ОДА минулого року за кошти субвенції із державного бюджету у області придбано 11 житлових об’єктів для надання соціального житла дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, та 1 будинок для дитячого будинку сімейного типу. Це житло належить до житлового фонду соціального призначення, воно було придбане у Вінниці, Жмеринці, Могилеві-Подільському, Погребищі, у селах Флорино та Джулинка Бершадського району.

– Вікторія щось не зрозуміла, я не могла їй таке обіцяти! Якщо селищна рада братиме дольову участь у будівництві і матиме свій відсоток житла — тільки тоді зможемо виділяти його безкоштовно для пільгових категорій. Сьогодні в нас немає такої можливості, – пояснила Таїсія Короленко, селищний голова Стрижавки. – В нас більше 50 людей на пільговій квартирній черзі — багатодітні, інваліди, учасники АТО, сироти, яким виповнилось 18 років… Вікторія в цій черзі під номером 19, зараз вона живе у “времянці” на обійсті свого батька. Будинок по вул. Алеї — це приватна забудова, всі квартири вже продані. Почали будувати другу чергу, але ніяких квартир для селищної ради ні в першій, ні в другій черзі не виділялось.

У відкритому доступі у декларації НАЗК від 3.03.18 селищний голова Таїсія Короленко і члени її сім’ї (чоловік, донька, зять) задекларували вісім земельних ділянок у Стрижавці — 1264, 1200, 17800, 800, 900, 1196, 800, 600 кв.м. І дві ділянки у селі Сокіл Чернівецького району — 24407 і 7775 кв. м. Все законно. Але чому так виходить, що одним – “на”, а другим – “ні”?