Схвалені нещодавно урядом зміни мають покращити безпеку та якість послуг у цій сфері, зробити подорожі для людей з інвалідністю більш комфортними. Чиновники сподіваються, що внаслідок цього вже в найближчі роки маршрутки можуть зникнути з українських доріг.

Як вдалось з’ясувати, новації торкнуться системи нарахування балів для автобусних перевізників, які беруть участь у конкурсі міських, приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутів.

Якщо раніше претенденти отримували бали за кількість працівників та транспорту, тепер важливішими стануть екологічність та доступність автобусів для людей з інвалідністю. А переможцем конкурсу стає той, чия оцінка буде найвищою. Зарахування балів за такими критеріями стимулюватиме перевізників оновлювати свій транспорт. А ще перевізник повинен буде подбати про можливість плавного заїзду в автобус для людини на візку, наявність місця для неї у салоні та зробити необхідні кріплення. Також урядовці вимагатимуть оновлювати транспорт кожні п’ять років, щоб стати на маршрут. А якщо на платформі будуть стояти 5 автобусів на один і той самий напрямок, то пасажир сам матиме можливість обрати транспорт, який йому зручний.

Цікаво, що у 2012 році у Вінниці вже проходила транспортна реформа. І замість півтисячі маршруток тоді залишилась лише половина. Влада акцентувала увагу на тролейбусах та трамваях.

Що ж буде тепер — у Вінницькій транспортній компанії поки не прогнозують. Проте згідно з Комплексною програмою розвитку транспорту міста, до 2023 року перевага у Вінниці надаватиметься й надалі електротранспорту. Поступово кількість маршруток зменшуватимуть, замість них будуть середні та великі автобуси. Також у Вінниці можуть з’явитись тролейбуси з автономним ходом —  без «ріг».

Наразі місцеві мешканці налаштовані проти таких нововведень уряду підозріло, проте бачать у цьому певний позитив.

– Я часто буваю в Європі по роботі, то маршруток там немає. Натомість їздять автобуси та трамваї. Вважаю, що це пов’язано з екологією та вартістю проїзду. Думаю, що, за європейськими мірками, вона захмарна була б, – каже вінничанин Ігор. – В Україні ж маршрутки зношені, їх пора забирати з рейсів, вони часто потрапляють у аварії і шанси вижити — не дуже великі. А ще водії беруть чимало стоячих, за що б точно в Європі по голівці не погладили. Звісно, краще, аби були автобуси, проте вони не зможуть повністю замінити маршрутки. Тож люди страждатимуть. І водіїв шкода, які залишаться без роботи. Невже їм залишається їхати у Польщу на заробітки? Та якщо в нас буде реформа, то хай на тендері виграють кращі, а не родичі чи друзі міністрів. Як це було свого часу із “Богданом”.

Віталіна Володимирова