Нещодавно прийшло повідомлення від Дежрекоінспекції Вінницької області про те, що в межах Орнітологічного заказника місцевого значення «Тростянецький» на території Тростянецької селищної ради виявлений факт масової загибелі риби.

Інспектори підрахували, що сума завданих державі збитків становить 1 970 215 гривень 50 копійок. І сталося це через порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Про загибель риби вже повідомлене Головне управління національної поліції у Вінницькій області, інспектори надіслали лист з відповідними матеріалами для реєстрації заяви про кримінальне правопорушення, внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, реєстрації кримінального провадження та проведення досудового розслідування щодо встановлення осіб, причетних до загибелі риби. Варто зазначити, що у Тростянецькому районі риба гине не перший раз. Місцеві мешканці нарікають на місцевий м’ясокомбінат та спиртзавод.

Прикро, що сталося це ще й у період, коли до риби — особливе ставлення та увага, бо зараз відбувається нерест, тому у всіх водоймах Вінниччини вилов риби заборонений. Дозволяється хіба що любительський і спортивний вилов риби з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Також за добу рибалка може виловити не більше трьох кілограмів риби.

Ілона ВАЛЬТЕР