– Патруль працював у населеному пункті. Близько 2.30 на вулиці Центральній до інспекторів під’їхав позашляховик «Міцубісі Аутлендер». Патрульні помітили у водія джипа ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відразу розвернув машину та намагався утекти, — повідомили у прес-службі патрульної поліції Вінниччини. — Врешті його наздогнали. Чоловік пояснював, що взагалі не вживав спиртне, та відмовився проходити медичне обстеження, тож патрульні за присутністю двох свідків склали на нього адмінпротокол.

Патрульні поліцейські не назвали посаду та дані затриманого. Втім, активісти підтвердили, що це був начальник крижопільської поліції.

– Наскільки нам відомо, тоді цей офіцер буцімто відпочивав напередодні вихідних! Але йому зателефонували: приїдьте розібратись, бо тут ваш патруль чогось стоїть на тому відрізку дороги, де їм ви категорично заборонили знаходитись! Виявляється, в районах є «заборонені» місця для поліції! Він приїхав. Але не помітив біля групи швидкого реагування свого відділку вінницьких патрульних. Поліз до них згодом із претензіями — хто такі, хто вам дозволив тут бути і т.д, — розповів голова ГО «Ревізія влади» Віталій Павловський. — Далі за справу вже взялись кадровики з обласного управління та внутрішня безпека. До речі, на цього начальника раніше неодноразово вже надходили скарги, зокрема за п’яну їзду, зловживання службовим становищем, але він дивом виходив сухим з води. Чи керівництво обласної поліції воліло їх не помічати? Але такі речі неприпустимі!

У Крижополі кажуть, що молодого керівника перевели до них з Донеччини на початку війни. Тож його позашляховик на «донецьких» номерах. На сайті НАЗК у декларації про доходи за 2017 рік він вказав офіційно як місце проживання окупований нині Донецьк. У власності молодого офіцера квартира в Донецьку площею 56 «квадратів», та земельна ділянка площею 700 квадратів у Крижопільському районі. Він задекларував й «Міцубісі Аутлендер» 2008 року випуску вартістю у 49 тисяч гривень.

– Керівника відділення відсторонили від виконання обов’язків на період службового розслідування. Нині його обов’язки виконує заступник, — пояснили у прес-службі обласної поліції. — За результатами службового розслідування буде ухвалене рішення.

Редакція готова вислухати точку зору начальника Крижопільського відділення.