Журнал Forbes оприлюднив рейтинг найбільших благодійних фондів України. Його сформували на основі відкритих даних щодо задекларованих доходів благодійних організацій.

Редакція аналізувала зібрані дані з анкет, фінансову звітність та інформацію з відкритих джерел. Це перший подібний масштабний рейтинг благодійних організацій під час повномасштабної війни. Благодійний фонд «МХП — Громаді» увійшов у першу двадцятку рейтингу (посів 16 місце).

За результатами роботи у 2023 році Фонд зумів освоїти на важливі соціальні, культурні та гуманітарні проєкти у близько 700 населених пунктах понад 686 млн грн.

За словами директора Благодійного фонду «МХП — Громаді» Олександра Пахолюка, за майже 10 років роботи Фонду вдалося досягти значущих результатів у розвитку громад та посиленні експертизи команди. Окрім цього, в «МХП — Громаді» значну роль приділяють визначенню ефективності роботи та проєктів, яку вимірюють не лише кількістю нових донорів і партнерів, але й проєктами, які отримали фінансування та вистояли й продовжують працювати протягом кількох останніх років попри пандемію COVID-19 та повномасштабну війну.

«Успіх «МХП — Громаді» ґрунтується на наших стратегічних принципах роботи. Ми застосовуємо системний підхід до комплексного розв’язання проблем, активно залучаємо громади до участі в наших проєктах та пос­тійно розвиваємося. Наша команда невпинно шукає нові можливості для залучення ще більшої кількості проєктів у громади. Ми прагнемо, щоб вони розвивалися, змінювалися в напрямі громадянського сус­пільства, щоб у селах та невеликих містечках нашої України люди хотіли жити. Це наша мрія і наша мета, і ми робимо все можливе, щоб втілити її в життя», — наголошує Олександр Пахолюк.

До рейтингу найбільших фондів України, за версією Forbes, також потрапили такі благодійні фонди як «Повернись живим», «Карітас України» «Коло», «Від­родження» «Діти Героїв», «Хартія», Фундація Олени Зеленської та ін.