З 1 по 7 вересня відбувся XIV чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації серед дорослих та юніорів, який проходив у болгарському містечку Приморсько (Болгарія). До складу Національної збірної увійшли четверо вінничан, яким вдалося здобути 6 золотих, 3 срібних та 1 бронзову медалі.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Цьогорічний чемпіонат об’єднав спортсменів із різних країн Європи, включаючи Австрію, Бельгію, Болгарію, Великобританію, Естонію, Казахстан, Литву, Молдову, Німеччину, Румунію, Норвегію, Польщу, Сербію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Чехію, Швецію.

«Вінницькі спортсмени продемонстрували чудову підготовку, витривалість та командний дух, що дозволило їм шість разів підняти прапор України на п’єдесталі переможців», – говорить тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Сергій Зеленський.

Серед спортсменів з Вінниці особливо відзначився Олександр Марчук, який став чемпіоном Європи в радіоорієнтуванні (категорія Ч21). Сергій Зеленський, тренер та учасник, здобув перемогу в спринті та радіоорієнтуванні серед ветеранів (Ч60). Аліна Солоненко та Сергій Зеленський також завоювали срібні медалі у класичній дистанції 3,5 МГц (Ж21 та Ч50) та 144 МГц (Ч60).

Командний залік приніс Україні ще 5 медалей: 3 золотих, 1 срібну та 1 бронзову. Аліна Солоненко здобула золоту та срібну медалі у жіночій категорії (Ж21), Володимир Ляхович разом із командою юніорів (Ч19) завоював золото, а їхній тренер Сергій Зеленський у співпраці з вінницькими ветеранами Василем Колодяжним та Олександром Човганом додав іще одне «золото» та «бронзу».

Нагадуємо, «33-й» вже писав про те, як тренер Сергій Зеленський переїхав із окупованого Донбасу до Вінниці і вже тут на такий рівень підняв цей вид спорту.