Ми вже писали про те, що 14 вересня відбувся черговий обмін військовополоненими між РФ та Україною. Серед 103 звільнених військових, двоє вінничан. В обміні днем раніше, коли повернули 49 наших хлопців і дівчат, таких також було двоє. Ми вже писали, що серед тієї партії обміняних був Герой України з Вінниці Віктор Івчук та військовий Ярослав. Що відомо про інших двох:

“Вітаємо вдома Віктора та Олександра – уродженців Вінниччини, які повернулися додому в межах сьогоднішнього обміну. Загалом ще 103 родини дочекалися своїх Героїв. Поруч з ними депутатка міської ради, керівниця Координаційного штабу Центрального регіону Юлія Павлюк. Хлопці виходять на звʼязок з рідними. Попереду на них чекає лікування та реабілітація. Вітаємо всіх звільнених з російського полону. Боремося за кожного та кожну”, – зазначив очільник міста Вінниці Сергій Моргунов.

Як уточнили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу “Кракен”, двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони.

Додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці “Азовсталі” – 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.