19 квітня після 2-годинної блокади людьми із Агрономічного на Барському шосе громада покликала до себе в клуб на душевну розмову владу, поліцію та Держгеокадастр… Адже 18 квітня Адміністративний суд Вінниччини скасував землевпорядні документи села Агрономічне і конфлікт ціною в 474 гектари загострився до кулачної бійки!!! Бо люди в селі вважають, що рішення судді «куплене» і «їхні» гектари студенти з Аграрного вже сіють по ночах…

Тому на 17.30 депутати сільради із головою Олегом Шулікіним призначили в клубі села зустріч всіх сторін конфлікту і очікували тут керівництво ВНАУ – Аграрного університету?

Звісно, обласні «вожді» на ці гарячі збори не приїхали, а прислали своїх «гонців»…

Зате від Аграрного приїхали близько 30 студентів та викладачів, які живуть і прописані в Агрономічному… І тут почалось!

Бо з перших хвилин зустрічі опонентів у клубі

перед зібранням громади Агрономічного відбувся відкритий конфлікт… Дійшло до штовханини, образ і кулаків! Бо схоже, що після суду 18 квітня мости між цими сторонами спалені і тому люди із села не пускали активістів та студентів ВНАУ на цю зустріч із поліцією та посланцями обласної влади!

Бо ціна «війни» в Агрономічному – фантастична це питання власності на 474 “золоті гектари” землі!

Тому в клубі звучало «Геть брехунів! Вас ніхто не кликав!» з боку селян… І “Це наша державна земля! Ми тут прописані та живемо! – зі сторони ВНАУ.

І коли від слів справа дійшла до стусанів та кулаків стало зрозуміло, що віддавати 474 гектари землі ніхто в цій суперечці не збирається… Поліція не втручалась! А люди лупили опонентів, як востаннє…

Майже 30 хвилин тривала ця гаряча фаза протистояння і «студентів» на зібрання в клубі Агрономічного таки не пустили… Бо тут перш за все слухалась історія конфлікту за землю і наслідки рішення Адмінсуду від 18-го квітня, яке сенсаційно скасувало землевпорядні документи громади Агрономічного!

І це була далеко не перша і не остання зустріч сторін, які вже 2 роки судяться за “золоті гектари” під Вінницею.

Втім, трьох делегатів від Аграрного в залу дивом пустили, хоча розмови і порозуміння між сторонами не вийшло. Бо багато в цій справі є «Але», таємниць загадок влади, тіньових впливів, юридичних колій, образ, обіцянок та відвертих маніпуляцій. А ще одна загадкова смерть… Яка?

Про це читайте в газеті «33-й канал» чи дивіться відео на наших каналах в www.youtube.com