Триденний кемп став не лише унікальною можли­вістю для молоді поринути в реальні виробничі та бізнес-процеси, а й важливим кроком для МХП у формуванні майбутнього кадрового резерву.

«Мета хакатону — залучити талановиту молодь до роботи на підприємствах холдингу МХП. Ми прагнемо показати студентам та молодим спеціалістам, що агробізнес — це сфера, в якій є великі можливості для кар’єрного розвитку, інновацій, і самореалізації. МХП активно працює над інноваційними проєктами, і ми шукаємо талановитих людей, які готові долучитися до цих процесів. Молоді спеціалісти мають шанс побачити всі аспекти роботи зсередини, отримати професійну підтримку та можливість побудувати кар’єру у великій міжнародній компанії», — прокоментувала захід орга­нізаторка — керівниця групи по залученню та розвитку молоді Ксенія Моторіна.

Перший день хакатону розпочався з екскурсії на молочну ферму «Зернопродукт МХП», де студенти побачили ключові процеси у вирощуванні ВРХ. Другий день був присвячений вирощуванню курчат-бройлерів та включав відвідування інкубатора та виробничих дільниць Вінницької птахофабрики.

Власне кожен день завершувався конференціями, на яких студенти обговорювали побачене з експертами та мали можливість поставити свої запитання щодо специфіки їх роботи.

Євгеній Бойко, директор департаменту птахівництва, поділився своїм багаторічним досвідом роботи у компанії: «Я розпочав свій кар’єрний шлях в МХП ще 17 років тому, коли компанія тільки набирала обертів. Сьогодні МХП — це міжнародна компанія, яка працює в різних країнах і постійно розвивається. Важливо розуміти, що наш успіх залежить від людей. Ми інвестуємо в наших спеціалістів, створюючи всі умови для їхнього професійного зростання. Кожен із вас може стати частиною цієї історії. МХП не просто надає роботу — ми розвиваємо лідерів, які здатні приймати рішення та впроваджувати інновації. Такі заходи як ZooVet Hackathon допомагають виявити нові таланти, і ми раді надати шанс молоді показати себе у реальних умовах. Не бійтеся викликів — вони мотивують до зростання!»

Завершальним етапом хакатону стала командна робота учасників із вирішення реальних кейсів у супроводі менторів. У фіналі ж кожна команда презентувала свої рішення експертам підприємств МХП, які й обирали переможців.

«Раніше я вже проходив стажування на птахофабриці «Перемога Нова», тому трохи знайомий із МХП. Однак мені було дуже цікаво побачити інші фабрики компанії. Коли дізнався про хакатон — вирішив не пропускати цей шанс. Пройшов тестування і потрапив до списку учасників. Для мене це дуже важливо, оскільки я давно цікавлюсь вирощуванням птиці та планую будувати кар’єру саме в цій сфері. Екскурсія на Він­ницьку птахофабрику — це крута можливість. Я отримав відповіді на всі свої питання і наочно побачив, як працює такий потужний механізм», — по­ділився враженнями Герман Купріянов, студент-ветлікар із Білоцерківського НАУ.

«Я дуже хвилювалася, чи зможу пройти відбір і взяти участь у заході, але коли дізналася, що пройшла, була неймовірно рада, — говорить Ангеліна Іжак, учасниця, з команди переможців. — Хакатон виявився не просто цікавим заходом, а справжнім викликом, який дав можливість не лише дізнатися багато нового, а й перевірити свої знання на практиці. Спілкування з професіоналами та робота в команді над реальними завданнями — це величезний досвід. Для мене це стало потужним стимулом рухатись далі в обраній професії».

МХП активно демонструє свою відданість розвитку української молоді, вкладаючи значні ресурси у підготовку та підтримку молодих фахівців. Завдяки ініціативам компанії молодь отримує доступ до сучасних знань, навичок та практичної підтримки, що допомагає їм стати успішними фахівцями у різних галузях.

Сергій ГОДУН