– У Березнянському ліцеї Хмільницької міської ради нині навчається 120 учнів.

Але 15 вересня цього року стало відомо, що наш ліцей місцева влада збирається закрити, учнів перевести на дистанційне навчання, а у приміщенні відкрити спецоб’єкт для навчання, — повідомила в редакцію «33-го каналу» Юлія Червінська, жителька с. Березна Соколовського старостинського округу Хміль­ницького району, мама дитини, яка навчається у цій школі. — Про ці наміри і дії не було повідомлено ні дирекції школи, ні педагогам, ні батькам. На конкретні питання жителів громади ніхто нічого не пояснив! Невдоволені, розгнівані батьки піднялись і вийшли на акцію протесту!

Звістка по заплановане закриття школи у Березні викликала обурення у людей і великий розголос у соціальних мережах.

– Так, ситуація склалась вкрай критична, — наголосив Віталій Рожківський, директор Березнянського ліцею. – Наша школа-ліцей навчає дітей до 11 класу, вона об’єднана із сільським дитячим садочком. Має три поверхи, умови для навчання хороші, є опалення, заготовлені дрова, вугілля, одним словом, на зиму все готово! Який сенс закривати?

Соколовський старостинський округ об’єднує жителів сіл Соколова, Березна, Крупин, Чудинівці, Куманівці. Після акції протесту 15 вересня батьки дітей повідомили, що, за інформацією управління освіти Хмільницької міської ради, закривати Березнянський ліцей і переводити дітей на дистанційне навчання не будуть.

– Поки що ми відвоювали навчальний заклад, але чи надовго? Хіба це нормально, що дітей виганяють зі школи? Нам всім важливо знати свої права та вміти їх захистити! — відзначила Юлія Червінська.

Ірина ЗОНОВА