На Вінниччині затримали організаторів схем для нелегального перетину кордону. Послуги “з комфортом” пропонували військовозобов’язаним чоловікам.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

Двоє вінничан 28 та 34 років пропонували чоловікам допомогу у втечі за кордон “під ключ”. За 11400 доларів обіцяли довезти «клієнта» з Вінниці до кордону з Польщею, організувати піший перетин поза пунктом пропуску та зустріч в іншій країні. Затримали ділків у Вінниці, коли вони мали отримати гроші від замовника своїх послуг.

В іншому випадку “бізнесмен” пропонував «легкий» рейс в Молдову. Для цього створив сторінку в соціальній мережі та запевняв, що допоможе втекти вже за два дні опинитися за межами України. За 8 тисяч доларів зловмисник домовився з вінничанином про організацію перетину держкордону в обхід офіційних пунктів пропуску. До місця пішого переходу погодився привезти власним автомобілем. Фігуранта затримали одразу після отримання ним від «клієнта» грошових коштів.

Тривають розслідування кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) України.