Тих, які споконвічно вважались престижними так немає. Все змінюється…

Представили перелік найкращих 200 шкіл України. Для укладання рейтингу використовували результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2024 році. Серед них п’ять навчальних закладів з Вінниччини.

Про це повідомляє видання Освіта.ua.

“Як і минулого року, учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники складали національний мультипредметний тест. На відміну від 2023 року, НМТ містив чотири предметні блоки: українська мова, математика, історія України, предмет на вибір. Під час проходження НМТ учасники стикалися з деякими ускладненнями, як-от переривання тестування через повітряну тривогу. Зважаючи на формат тесту й умови проведення НМТ, порівнювати рейтинг 2024 року з рейтингами попередніх років не є доцільним”, – повідомляють укладачі рейтингу.

Школи ранджували за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Навчальні заклади з Вінниччини опинилися на таких позиціях у ТОП 200:

23 місце - "Вінницький технічний ліцей";
50 місце - "Подільський науковий ліцей" Вінницької обласної ради;
87 місце - "Вінницький фізико-математичний ліцей №17";
171 місце - "Тульчинський ліцей №2" Тульчинської міської ради;
175 місце - ТОВ "Приватний дитиноцентрований заклад ЗСО I-III ст. "ХАБ СКУЛ" місто Вінниця;