#спростуванняЦентру

Брехня: під час боїв у курській області, російські з’єднання знищили тисячі найманців з американської ПВК Forward та декілька сотень одиниць техніки. Ці нісенітниці з посиланням на кадирівського бойовика з підрозділу «ахмат» тиражують псевдоЗМІ кремля і пропагандисти у Telegram.

Правда: цей вкид є розвитком сюжету російської пропаганди про масове залучення «найманців з країн НАТО» до бойових дій на боці України.

Над цим сюжетом російські фейкороби працюють з 2014 року. Він потрібен кремлівській пропаганді для просування наративів про «зовнішнє управління» в Україні й боротьбу з агресією НАТО.

путінська пропаганда вигадує «західних найманців» для того, що пояснювати поразки росіян та успіхи українців, яких вона десятиліттями висміювала.

Щодо Forward Observations Group, то це бренд тактичного спорядження і засобів тактичної медицини, заснований американським ветераном Дерріком Бейлзом. «Приватною військовою компанією» його називають лише російські так звані чиновники та російські дезінформатори.