Вирішив поїхати на могилу свого друга-побратима, з яким ми служили разом, а потім всі роки дружили. Так вийшло, що друг — Федір Лопушанський — раптово помер. Я не встиг з ним попрощатися.

Все було добре, доки не приїхав до Ямполя Вінницької обл. 18 березня 2018 року на автобусній станції, коли я чекав автобус на Качківку, до мене підійшло троє поліцейських. Попросили документи, я показав паспорт, спитали, куди їдете. Я їм все розповів.

Коли вони побачили, що я із Закарпаття, почали мене обзивати «бендерою», що я приїхав сюди «агітірувати», забрали сумку, завели у кімнату робити обшук. Забрали все, що я віз на поминки — 2 пляшки горілки, сало і килимок, який хотів подарувати сім’ї покійного. І ще сказали заплатити штраф за горілку. Не давали мені зателефонувати у Качківку і самі не хотіли вияснити, чи дійсно є такі люди там. Відправили мене автобусом додому, сказали, щоб їхав туди, звідки приїхав, що все брешу. Я просив, щоб вони завезли мене в Качківку. Не хотіли навіть говорити.

А тепер я хочу знати, що я неправильно зробив, які порушив закони? Не дали мені зустрітись з родиною товариша і відвідати його могилу. І який я «бендера»? Їхав за 500 км, хто мені відшкодує моральні і матеріальні збитки? Я двічі ліквідатор ЧАС, третьої категорії.

Микола

Від редакції. Незрозуміло чим деякі нові поліцейські кращі від бандитів. Тут уже ніякої «руки Кремля» не треба. Остаточно пересварити українців між собою можуть такі «служителі закону», нікчемні сільські пацани, які роблять бізнес на своїй формі. А хто потім ліпитиме цю країну докупи? Сподіваємось, в обласному управлінні поліції розберуться з ямпільськими копами і пояснять жителю Закарпаття, що він порушив.