На фото: Одні із кандидатів на посаду губернатора Вінниччини. Про це говорять у коридорах влади

Бо серед кандидатур багато з шлейфами проросійського минулого. Потенційного кандидата на посаду губернатора В. Орлова, якого охрестили людиною Калетніка, «зарізали» у Мінфіні.

Кажуть — не пройшов спецперевірку, бо попри багато звань і закінчених вузів мав великий шлейф співпраці із комуністами та регіоналами.

Тому боротьба за область триває.

У коридорах влади кажуть, що губернатором стане той, кого пропустять спецслужби. Бо, як виявилось, деякі кандидати, яких «рекомендують», були пов’язані із проросійськими силами. Або ж стали представниками корумпованих кланів.

Тому зараз генерал-губернатор Володимир Артюх продовжує розглядатись серед претендентів керувати Вінницькою ОВА. Зараз він керує Сумською областю.

До речі, саме ексгубернатор Сергій Борзов, що називається, «пригрів» відставного генерала і зробив своїм заступником. А вже звідси він поїхав очолювати прифронтову Сумщину.

Зрозуміло, що тестеві Борзова, давньому товаришеві, бізнеспартнеру Зеленського і в деякій мірі наставнику, не хочеться віддавати це крісло не своїм людям.

Бо хоч його зятя Сергія Борзова і «збили», ой, вибачте, звільнили за станом здоров’я, проте поставили очолювати обласне відділення Олімпійського комітету, від планів поставити свою людину, зрозуміло, що сім’я не відмовиться.

Але про крутий норов цього генерала легенди вже ходять. Свого часу він з Вінниччини забрав десяток спеціалістів в Суми. І на сьогодні не залишився там жоден із ним.

Повна несподіванка! Обговорюється кандидатура нардепки Лариси Білозір. Нардепки від Вінниччини і доньки іншого нардепа Миколи Кучера, відомого агробізнесмена.

Сватають ще В.Коровія, першого воєнного губернатора.

Хто не знає його багатющого досвіду на держ­службі як голови ОДА та першого заступника, заступника не одного керівника області? Але чи погодиться?

А ще називають представника силового блоку. Бо Вінниччина специфічна область. Звідси, як викрилось під час війни, вийшли ключові генерали з оточення путіна, які розставляли від імені гру та ФСБ ворога агентурну сітку та кадри для своєї влади в разі захоплення України..

Тому саме цю область розглядали як показову, агентура тут глибоко проникла у владу та церкву, інші структури.

І область мала стати оплотом новоствореної імперії. Хмельниччина, інші західні області України мали стати такими собі сєпар-ОРДО…

Тому можуть випливти й інші темні «конячки», але наголошуємо: призначення керівника Вінницької ОВА відбудеться лише, коли спецслужби «дадуть добро».

Андрій Власенко