На фото: В останньому ефірі цей недожурналіст назвав Україну «кончена страна»

Воїни з передової не витримали антиукраїнської та морально-етичної діяльності цього активіста із ютуба і звернулись до спецслужб перевірити фігуранта з Вінниччини на те, що він «ганьбить воїнів України, працює на ворога, видаючи себе за адвоката та журналіста»

Напевно, на замовлення спецслужб Кремля він обзивав і журналістів «33-го» нацистами та фашистами. Очорняв честь та гідність нашої медіа-корпорації, яка 33 роки віддано служить читачам та Україні! Зневажав та цькував наших колег, які пішли добровольцями у лави ЗСУ.

Ось яке послання прислали воїни з передової Шавлюку:

«Довго мовчав, бо, по-перше, немає коли розбиратись, що там відбувається в тилу, а по-друге, думав, що цього чорта хтось закриє.

Є один недоадвокат та недожурналіст, за прізвищем Шавлюк, що систематично підбурює суспільство до опору військовослужбовцям, заперечує існування Центрів комплектування та говорить, що це «фашисти» та «незаконні збройні формування».

А ти взагалі усвідомлюєш, що ти робиш зараз? У мене теж є багато запитань до окремих ситуацій із ТЦК, яких є зараз багато.

Але те, що ти робиш, — це злочин. Може, ти, пі…, працюєш на ворога і тобі платять з рашки?

Я розумію, що ти зайняв позицію «кращий захист — це напад» і робиш усе, щоб тебе самого не мобілізували до лав ЗСУ.

Але через таких уй*бків ми роками не можемо помінятись із наших позицій!

Саме такі, як ти і тобі подібні є внутрішніми ворогами, яких потрібно карати за законами військового часу!

Я як бойовий військовий ЗСУ, що пройшов усе пекло війни, звертаюсь зараз до усіх правоохоронних органів: негайно затримайте та допитайте Шавлюка, а після цього — передайте в ТЦК, нехай пришлють його нам на підмогу, буде рити окопи.

Маю честь!
Від імені групи воїнів
В’ячеслав Безпалов

Коли верстався номер газети, стало відомо, що Шавлюк звернувся до своїх читачів із зверненням, що його мобілізували. Мовляв, він вимушений був підписати документи, що він доброволець, бо його закинули в багажник…

Телеграм-канал Гром був ще відвертішим:

– Пам’ятаєте цього чорта? Ось що він бреше: Пєту… мав вибір: або стулити пе…а і піти служити, або присісти на нормальний термін. Тепер він має шанс реабілітуватися)))

Про багажник він, звісно, прибрехав, щоб хайпанути.

І справді, вже невдовзі він у своєму відосику оголосив, що всіх розіграв… бо хотів перевірити…

Ну, не клоун?

А ось з яким зверненням до правоохоронців звернулися представники «Свободи»:

— Агов, правоохоронні органи! Тут відвертий колаборант, який напередодні повномасштабного вторгнення росії транслював думку російських пропагандистів, що «росія не нападе», і ставив запитання: «хто головний ворог України: росія чи Запад?», а також був у хороших стосунках з гауляйтером Херсонської області Кирилом Стремоусовим.

Він дискредитує Збройні сили України, бо зриває мобілізацію та виливає бруд на людей, що для перемоги кожного дня працюють на волонтерському напрямку.

Він обзиває жінок, воює з чесними і патріотичними журналістами.

Хоча знає, що журналісти видання «Щотижнева газета «33-й канал» пішли на війну з перших днів, а редакція кожного дня пише про патріотизм і самовідданість наших воїнів.

Тоді як прихильник московського патріархату переконує, що путін не такий поганий, а то все Запад винен…

Громадські активісти та журналісти Вінниччини звернулись до Національної поліції України, СБУ, ДБР, Офісу Генерального прокурора негайно розпочати досудове розслідування за фактом можливого вчинення Шавлюком кримінальних правопорушень та антиукраїнської діяльності. Журналістське посвідчення, невідомо як отримане, дає йому право володіти 5 видами зброї. Але служити йти він не хоче, «бо непридатний»…

Андрій Власенко