Вінницька міська рада продовжує посилено допомагати Силам оборони. Минулого тижня до нашого міста прибули представники різних військових частин, які відбувають службу на найгарячіших напрямках фронту. Всіх їх міська влада за координації Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу підсилила спецтехнікою та необхідними засобами для збереження та підтримки здоров’я у польових умовах. Детальніше – в матеріалі. 

16 тисяч сухих душових та 200 FPV-дронів для нацгвардійців та прикордонників

Для бійців чотирьох бригад – трьом нацгвардійців та одній прикордонників – Вінницька громада передала загалом 200 FPV-дронів. А для одного з підрозділів нацгвардійців підготували ще й 16 тисяч сухих душових.

Цим бригадам нацгвардійців місто допомагає вже не вперше – раніше на передову оборонцям відправляли квадрокоптери Mavic 3-T, тепловізори та сухі душові. Під час останньої передачі кожна з чотирьох бригад отримала по 50 FPV-дронів. За словами представника військових Олександра, це саме та зброя, яка допомагає протистояти ворогу.

«Ми продовжуємо підтримувати наших Захисників, які щодня ризикують життям заради української незалежності. Сьогодні ми передали трьом бригадам Національної гвардії та прикордонникам 16 тисяч сухих душових та 200 FPV-дронів, що є важливими інструментами для успішного виконання їхніх завдань. Вінницька громада віддана справі підтримки Сил оборони України і й надалі робитиме все можливе, щоб забезпечити їх необхідними ресурсами. Сьогодні це наш обов’язок і ключовий пріоритет у роботі», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

200 FPV-дронів для меха­ні­зованої бригади на Пів­нічний напрямок фронту

Це вже сьома за рахунком допомога від Вінницької громади для цих бійців. Партії дронів, які їм передавали напередодні, вже ефективно відпрацьовані.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зауважує, що Вінницька міська рада спільно з громадою та за координації команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу з перших днів повномасштабного вторгнення робить все можливе, щоб військові відчували підтримку. Допомагати нашим Захисникам та Захисницям будуть й надалі:

«200 FPV-дронів – це вже сьома передача, яку наша команда передала бійцям однієї з бригад, де служить дуже багато вінничан. Хлопці та дівчата зараз обороняють північні кордони України від російського ворога. Вони задоволені попередніми партіями такої техніки, яку отримали напередодні. Особливістю цих дронів є те, що вони мають можливість бачити в темну пору доби і їх ефективність дуже висока: зі 100 випущених дронів 80 влучають в ціль», – каже Павло Яблонський.

9 автомобілів підвищеної прохідності для стрілецького батальйону поліції

Автівки закупило ГУНП у Вінницькій області за субвенцію, яку міська влада раніше передала з бюджету громади. Вони підсилять транспортне забезпечення підрозділів Нацполіції – передусім його стрілецького батальйону особливого призначення, розповів начальник відомства, підполковник поліції Юрій Пархоменко.

9 автомобілів для стрілецького батальйону поліції

«Від оснащення та матеріального забезпечення напряму залежить якість виконання обов’язків. Щиро дякую всій Вінницькій команді за постійну підтримку наших під­роз­ділів, зокрема стрі­лецького батальйону. Як ми знаємо, перед ним наразі стоять надважливі завдання, – наголосив начальник ГУ НП у Вінницькій області Юрій Пархоменко. – Ви знаєте, що в нас є декілька спецпідрозділів, які виконують бойові завдання. Це пріоритет для нашої держави, нашої області та міста».

Вінницький міський голова Сергій Моргунов запевнив, що місто й надалі буде продовжувати робити все можливе для зміцнення безпеки та оборони. Варто зазначити, що стрілецький батальйон Нацполіції не вперше отримує допомогу: раніше це були 100 FPV-дронів, мавіки та сухі душі.

«Якщо говорити про автівки, то ці далеко не перші, які ми передаємо безпосередньо ГУ НП у Вінницькій області. Ми так само закуповували багато транспортних засобів для безпекових потреб місцевих громад. Що ж до підтримки безпосередньо військових частин та формувань, то ми достатньо активно працюємо у цьому напрямку. Допомагаємо різним підрозділам, в яких передусім воюють вінничани, або зареєстрованих на території області та міста, – зазначив Сергій Моргунов. – Попри те, що можливості бюджету певною мірою обмежені, ми намагаємось максимально допомагати тим, чим можемо багатьом підрозділам».

Ще 100 FPV-дронів покращеної модифікації ССО на Східний напрямок

Для бійців саме цього підрозділу Сил спеціальних операцій це вже четверта передача від Вінниці. Раніше їм передавали авто і Mavic 3-T.

«У цьогорічному бюджеті громади ми заклали 1,2 млрд грн на пріоритет “Безпека та оборона”. Близько 800 млн грн – вже у військах. Ми підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати наших Захисників та Захисниць. Ця передача для бійців ССО – не перша, і точно не остання. Адже це мобільний підрозділ, чиї воїни присутні фактично на всій лінії бойових дій», – зауважив Сергій Моргунов.

Військовий Дмитро розповів, що з дронами покращеної модифікації вони матимуть справу вперше. Але їхні технічні характеристики говорять самі за себе – з такими вражати ворожі цілі можна ще ефективніше. А, отже, і зберігати життя наших оборонців.

400 FPV-дронів отримали Захисники із спецпідрозділу ГУР МО «Артан» та з Державної прикордонної служби України

За словами хлопців, будь-яка підтримка – надзвичайно важлива та цінна, особливо підтримка дронами. Бо «залізні птахи» — це очі і руки наших бійців та альтернатива дефіцитним ар­тиле­рійським снарядам.

«Кожен із цих під­розділів виконує на різних напрямках фронту бойові завдання. Ми хочемо максимально допомагати нашим Захисникам та Захисницям для того, щоб вони могли ефективно протистояти ворогу і виконувати свої бойові завдання», – зазначив Сергій Моргунов.

Грошові сертифікати на придбання спецобладнання для надзвичайників

Щоб рятувальники могли ще якісніше виконувати свою роботу, з нагоди Дня рятівника Сергій Моргунов передав відомству грошові сертифікати на закупівлю спецобладнання, яке допоможе ефективно виконувати поставлені завдання під час надзвичайних ситуацій та рятувати людські життя.

20 тисяч літрів пального для будівництва фортифікаційних споруд поблизу лінії фронту

Продовжуючи працювати в межах пріоритету «безпека та оборона», Вінницька міська рада передає 20 тонн пального для будівництва фортифікаційних споруд на лінії фронту. Таке рішення ухвалили під час засідання сесії міськради у п’ятницю, 20 вересня.

«Україна – єдина. Маємо допомагати прифронтовим громадам і нашим військовим», – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.