Через неформальне навчання школярів та вчителів проект сприятиме культурному сортуванню відходів у місцевих школах та громадах. Учасники власними силами підготували відео-презентації та заповнили відповідну форму на сайті.

Серед переможців – дві школи Вінниччини: Бершадська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 та загальноосвітня школа №1, с.Городківка.

– У нас гарне село, проте нікому тут навести порядок. Проект Zero Waste School — це те, що нам потрібно. З першого класу ми привчаємо дітей любити навколишнє середовище. Ми проводимо екологічні акції не для людського ока, а показуємо учням, що це, насамперед, потрібно їм самим, — розповіла Світлана Петрунчак, вчителька Городківської середньої школи.

Переможці у рамках проекту пройдуть декілька етапів. З 16 по 18 квітня навчання буде у 25 школах, з 19 по 21 квітня – наступні 25 шкіл. Після закінчення першої частини проекту учасники отримають завдання у травні-червні провести дводенний тренінг для учнів та вчителів своїх шкіл, для батьків, де навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо) та заробляти цим на потреби школи та громади. У вересні школи-учасниці проекту організують Zero Waste Day для місцевої громади.