Чому  завадили зібрати врожай?

У Жмеринському районі арештували 200 га посівів маку. Правоохоронці приїхали на поле, коли тривав збір урожаю та відібрали техніку. Аграрій каже, що на вирощування цих рослин має відповідну ліцензію.

Про це повідомляє Суспільне.

Підприємець Віктор Демидов займається вирощуванням маку з 2015 року. Господарську діяльність веде в рамках закону та має відповідні дозволи та ліцензії від держави.

“Коли 10 серпня ми почали збирати мак, приїхала поліція, вилучила комбайни, арештувала те, що встигли намолотити та зупинила роботу. Ми зараз очікуємо на рішення апеляції”, – зазначив підприємець.

Арешт наклали через нібито незаконність посівів. Рішення про арешт виніс суд за клопотанням Жмеринської окуржної прокуратури. Нині триває досудове розслідування за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України – незаконне вирощування снотворного маку.

Директор компанії “Український мак” переконує, що дотримується усіх вимог ліцензійної угоди та має кваліфікованих для цього працівників. єдине від чого відмовилися – це послуг державної охорони від поліції.

“Ми давно працюємо з приватними охоронними компаніями, які мають такі самі ліцензії, як у держохорони”, – каже чоловік.

Поки триває оскарження рішення правоохоронців, мак на полі почав висипатися на землю. Час для його природнього збору стікає.