Про це повідомляють у національній поліції Вінниччини.

“Продавали наркотики через інтернет-магазин, використовуючи месенджер Telegram. Всі фінансові операції здійснювалися виключно за допомогою криптовалюти. Для конспірації постійно змінювали місця фасування, мобільні пристрої, транспортні засоби та віртуальні рахунки. Одна з учасників злочинної групи отримувала оптові партії наркотиків через так звані «мастер клади» від лабораторій, після чого фасувала та відправляла логістичними компаніями по Україні. Окрім цього, вона виконувала функції кур’єра, доставляючи наркотики у різні міста за вказівками оператора, з яким спілкувалася через Telegram-канал”, – йдеться у повідомленні.

26 вересня в ході спецоперації проведено 34 обшуки на території 11 областей за місцями проживання та перебування учасників групи, а також в їхніх автомобілях. Ліквідовано дві нарколабораторії та вилучено 35 кг амфетаміну (з яких 27 кг у рідкому стані), 1 350 літрів різних кислот, понад 1 000 літрів прекурсорів, 100 кг оксиду цинку, 500 кг каустичної соди, 23 кг боргіду, 8 кг фенілнітропропену, 10 кг метиламіну тощо. Також вилучено лабораторне обладнання, мобільні пристрої, комп’ютерну техніку, банківські картки. За цінами «чорного» ринку, загальна вартість вилученого перевищує 15 мільйонів гривень.

Затримано п’ятьох учасників злочинного угруповання віком від 19 до 43 років. Чотирьом повідомили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або вчинене повторно (ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України). Вирішується питання про повідомлення про підозру ще одному їх спільнику.

За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.