Бо в їдальню ніхто не ходить, в туалет не добігають і мамині бутерброди не дістають – всі граються!!! — розповіла про шкільні пригоди по-вінницьки дружина Віктора Бронюка Тетяна. – А в першому класі вчителька нашого Дані взагалі попросила батьків не давати мобільні до школи, а як треба – вона зателефонує сама! Бо ігроманія вже так накрила дітей, що дорослі бажають блокувати youtube хоча б на території школи! А в їдальні видавати пароль до wi-fi хіба що на чеках від булочки чи тарілки супу…

Цю тему від мами двох школярів Бронюків також підтримують батьки учнів із інших шкіл, які видумують «дорослі» ноу-хау в боротьбі з тотальним сидінням в смарфонах:

– Уроки робити не хоче, а з мобільного його за вухо не витягнеш! Тому я свого школяра на місяць «покарав» старим кнопковим телефоном, який «позичив» у бабусі! Нехай тепер «поютубиться» по ньому! — розповів вінничанин Андрій. – І знаєте – подіяло! Бо із такою «трубою» мій син прийшов зі школи настільки присоромлений, що одразу сів на науку, аби повернути свій «Самсунг» з Інтернетом! Але чи надовго подіють ці «заходи впливу»? Бо в нашому 7-му класі вже є Петя, в якого аж 2 «айфони»… Один простий, що вчителька може забрати з виховною метою!

А другий більш новий і з мобільним Інтернетом для ігор та переглядів роликів із youtube! То навколо того Петі збирається така тусовка на перервах, що жоден директор із завучем їх не розженуть!

Може, справді є сенс заблокувати на території школи всі ці Інтернети, 4G та вай-фаї! Бо складається враження, що ми вже маємо втрачене для книжок і хороших фільмів покоління, яке живе чужим «мобільним» життям в своєму смартфоні… І кого з них не запитаєш – всі хочуть бути ІТішниками, заробляти купу грошей на комп’ютері та писати програми для ігор! А знання взяти де? Також в мобільному? Чи це ми вже такі «старі», що нічого не розуміємо і лише марно намагаємось зупинити прогрес серед своїх дітей? Розсудіть нас, бо вчителі давно в шоці від цієї «мобілізації» та «ігроманії»…