Ця шокуюча історія трапилась на другий день Пасхи. Близько сьомої ранку 19-річна студентка одного з вінницьких вузів прямувала Європейською площею, коли на неї несподівано накинувся молодик із ножем. Він не лише вкрав у дівчини гроші, мобільний телефон та банківські картки, а й згвалтував. І все це сталось у центрі міста, біля Меморіалу слави, де всюди камери спостереження…

Потерпіла студентка, яка родом із Донецької області, відразу звернулась до поліції із заявою та надала детальний опис нападника, згідно з яким було розіслане орієнтування по всіх підрозділах. Паралельно опрацьовувались відео з камер та перевірялись особи, які нещодавно звільнились з місць позбавлення волі.

І вже наступного дня злочинця таки впіймали. Ним виявився 29-річний мешканець Немирівського району. Його вже двічі притягували до відповідальності за крадіжки. 4 квітня він саме вийшов із в’язниці, де провів п’ять з половиною років.

Згодом слідчі з’ясували, що підозрюваний здійснив крадіжку в селищі Брацлав у день звільнення з в’язниці. Він проник до однокімнатної квартири та викрав 500 доларів США. Затриманий зізнався у вчинених злочинах, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — На даний момент по його справі відкриті провадження за фактом зґвалтування та розбою. Молодик перебуває в ізоляторі. Йому загрожує позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Додамо, що кілька тижнів тому у Вінниці стався злочин сексуального характеру проти дівчинки. Дитина йшла на урок музики до викладача, і до неї між другим та третім поверхами причепився незнайомий чоловік. Поліція оприлюднила фоторобот бандита, якого вже охрестили «тяжилівським маніяком». Але досі його так і не знайшли…

Віталіна Володимирова