На черговій сесії Вінницької обласної ради заявили, що внесуть зміни до обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій.

Планують додатково профінансувати військових з Вінниччини та дітей загиблих військових. На сесії дали доручення посадовцям підготувати відповідні документи.

Обласну оборонну програму мають доповнити змінами, які дадуть змогу додатково підтримати мобілізованих жителів Вінниччини та дітей загиблих військовослужбовців.
Серед змін – встановлення грошової допомоги мобілізованим, виплати компенсацій за наймання житла, щорічна допомога для дітей загиблих та інші види підтримки.

Зокрема, на Вінниччині планують ввести такі види допомоги:

1. Надання одноразової грошової допомоги у розмірі 10 000 грн мобілізованим жителям Вінницької області, які призвані на військову службу до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією росії;
2. Компенсація за піднайом житла сім`ям мобілізованих осіб, жителів Вінницької області, які призвані на військову службу до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією росії;
3. Надання щорічної матеріальної допомоги на придбання шкільного приладдя дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України;
4. Забезпечення надання безкоштовних послуг з виховання та навчання дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв.