Речник президента України Сергій Никифоров в ефірі телемарафону повідоитв, що під час візиту української делегації у США американська сторона виявила “величезну зацікавленість” до так званого плану перемоги всупереч повідомленням ЗМІ.

Никифоров заявив, що під час реакції на “план перемоги” України “авторитетні західні ЗМІ підбирали різні епітети, типу “прийняли з прохолодою”, “прийняли без ентузіазму”, “прийняли скептично”. “Це все неправда. Його прийняли з величезною зацікавленістю, його прийняли конструктивно, його взяли до роботи”, – запевнив речник Зеленського.

Він додав, що президент США Джо Байден пообіцяв повернутись із “якимось рішеннями й відповідями” стосовно плану 12 жовтня, коли відбудеться засідання контактної групи “Рамштайн” на рівні лідерів. “Тому початок обнадійливий”, – резюмував Никифоров.

Цього тижня Bloomberg писав, що деякі західні посадовці намагались знизити очікування від представлення українського “плану перемоги”, кажучи, що не бачать у ньому прориву.
А за даними The Wall Street Journal, адміністрація Байдена занепокоєна тим, що український “план перемоги” у війні проти Росії не має всеосяжної стратегії.

За інформацією ЗМІ, “план перемоги” – який публічно не розкривався – передбачає запрошення до вступу України в НАТО і зобов’язання США щодо постійних поставок сучасного озброєння.