Дівчина у 2017 році вже мала диплом І ступеня на олімпіаді знавців польської мови, яка проходила у місті Городок Хмельницької області. Також вона є стипендіаткою Президента України.

І в цьому році, на всеукраїнській учнівській олімпіаді з польської мови, яка проходила в місті Івано-Франківську 26-28 березня, школярка знову здобула перемогу. Серед її суперників було понад 30 школярів із 12 областей України та міста Києва.

– Дівчинка дуже здібна, брала участь у шести міських олімпіадах, багато разів посідала перші місця й на обласних, — розповіла начальник відділу освіти Козятинської міськради Олена Касаткіна. — Окрім польської, захоплюється точними науками — фізикою та астрономією. Цьогоріч також брала участь у всеукраїнській олімпіаді з астрономії, виборола четверте місце. Варто зазначити, що астрономією вона захоплюється більше, ніж польською мовою. Дівчинка відвідує польську недільну школу в місті, що допомагає їй у вивченні цієї мови.

Варто відзначити, що польської мови немає в шкільній програмі. Школярка сама захопилась нею і зараз плідно вивчає її. Уляна Пилипенко вдячна за перемогу своїм педагогам з польської — Наталії Чайковській та Евеліні Каспшик.

Діана Колесник