ВНМУ став другим за результатами голосування серед 52 номінантів міжнародної премії Triple E Award

Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова став переможцем серед українських університетів за результатами глядацького голосування і посів загальне друге місце серед всіх 52 номінантів міжнародної премії Triple E Award – університетів та окремих науковців з Європи та Африки. Про це повідомляється на сайті університету.

Названа премія вручається щороку Радою з акредитації підприємницьких та залучених університетів (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities (ACEEU)). Це єдиний світовий орган оцінки якості, який визначає залученість університетів до життя громади та їхню підприємливість.

Церемонія нагородження проходила з 18 по 20 вересня у Лісабоні (Португалія) на базі університету NOVA University Lisbon.

Для отримання премії ВНМУ подав проєкт «Все про алергію: поінформованість про алергію та її профілактика в мінливому світі» (All About Allergy: Allergy Awareness and Prevention in a changing World). На церемонії нагородження університет представляла професорка кафедри фармації ВНМУ Вікторія Родінкова. Крім участі у церемонії нагородження вона відзначилась промовою щодо важливості підтримки соціальних ініціатив університетів України під час війни.

А першим серед народних улюбленців став факультет громадського здоров’я Медичного університету Варни (Болгарія). Проєкт-переможець під назвою «Зелений морський дворик Варни» (The Green Sea Yard of Varna) присвячений ранній соціалізації дітей від 0 до 3 років 11 місяців. І, як пояснюють його автори, служить «для плавного переходу між сім’єю, дитячим закладом і суспільством».

У категорії ж соціальних українських проєктів, номінованих ACEEU на премію Української громадської ініціативи року, приз від журі забрав Сумський аграрний університет з роботою, присвяченою відновленню пошкоджених війною ґрунтів. Друге та третє місця посіли Львівський національний та Мелітопольський педагогічний університети.