За традицією недільне богослужіння у вінницькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці завершилось молитвою за українське військо та наших Захисників та Захисниць.

А у неділю, 29 вересня, напередодні храмового свята греко-католицького храму, це мало особливий зміст. Дружня молитва прихожан посилювала міць ЗСУ та енергетику нашої Перемог.

По закінченню служби Божої на вірян чекала приємна звістка: до Дня захисників і захисниць України та храмового свята парафії Покрова Пресвятої Богородиці у храмі відбудеться благодійний концерт «Козацька Покрова».

Вінницький академічний міський камерний хор ім. Віталія Газінського (підготував чудову концертну програму відомих творів на духовну та патріотичну тематику. Цей колектив відомий дплеко за межами Вінниці і має неаби яку популярність серед містян. Керівник колективу Христина Бедзір продовжує вдосконалювати вишукане багатоголосся хорового дітища Маестро Газінського. Та зачаровувати слухачів красою українського співу.

Благодійний концерт був спрямований на допомогу військовим медикам 67 ОМБр, які рятують життя наших Захисників та Захисниць. На зібрані кошти планується закупити медичні засоби, які постійно потрібні на фронті.

До речі, чудова акустика храму та майстерність хористів справили незабутні враження на присутніх на благлдійному концерті, які охоче донатили на допомогу мужнім нащадкам козаків, котрі зараз дуже дорогою ціною стримують ворога на Сході України. Ангела-Охоронця кожному мужньому Герою, який знищує окупантів-терористів.

Анатолій Петраченко