І ми не раз писали про цього мужнього Героя

Роман Кашпур, який втратив на війні ногу, подолав Берлінський марафон. Ветеран з Хмільника неодноразово брав участь у забігах, які проводять у різних містах світу.

Про це чоловік повідомив у соцмережах соцмережах.

“Дистанцію вдалося подолати на 55 хвилин швидше ніж на марафоні у Токіо. Це результат тренувань, які тривали пів року. Але ще є над чим працювати”, – сказав ентузіаст.

Роман Кашпур доброволець, який брав участь в АТО/ООС. Поблизу Мар’янки чоловік підірвався на протипіхотній міні та втратив частину ноги. Проте не впав духом, а почав займатися бігом. Боєць переміг на всеукраїнських змагань «Ігри Героїв» з кросфіту. Після цього колишній військовий став першим українським ветераном, який здолав повну марафонську дистанцію на протезі, став учасником напівмарафону у Брюсселі, марафонів у Нью-Йорку, марафону Морської піхоти США у Вашингтоні, 43 Лондонського марафону, марафону в Токіо та в забігу «Брюссельська двадцяточка».

У грудні 2021 року чоловік також встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.