Звичайно, це дуже добре, міркував собі. Правда, вже 19 серпня моя куплена лампа перестала світити. Я звернувся за місцем купівлі, і в кооперації куплений бракований товар мені поміняли. Продавець на упаковці зробив новий запис, засвідчив своїм підписом і поставив нову дату реалізації свого товару. І ось на початку березня 2018 року нова лампа перестала світити, а вже 24 березня я привіз в упаковці з усіма записами і підписами свою другу зіпсовану електролампочку.

Пройшло всього 8 місяців з дня придбання (обміну). Продавець, «їх величність» Заграбчук Руслан Васильович, оглянув товар і пояснив: нині цей товар дорожчий на 6 гривень. Я дав згоду доплатити. Поміркувавши, продавець почав мені тлумачити, що закінчився термін гарантії експлуатації лампочки за першим придбанням, тому обміну не підлягає. Я спробував йому пояснити, що гарантійний термін ще не сплив. Продавець не погоджувався. Звичайно, по-справжньому дискутувати з паном Заграбчуком заняття безнадійне. Прикро, що у нас в Хмільнику відсутній орган захисту прав споживача.

Щоб переконатися у своїй правоті, я придбав лампочку з гарантією два роки в магазині Петра Гуменюка. Там я переповів усю пригоду з придбанням товару у Заграбчука. Присутні покупці і продавці в розмові засвідчили мої справедливі вимоги. Сподіваюсь, що редакція газети допоможе в цьому питанні встановити істину.

Євген Козюк,
член Національної спілки журналістів України
с. Чеснівка