«В Україні важливо створювати робочі місця, розвивати власне виробництво, купувати продукцію нашого виробника і підтримувати український бізнес», — Ірина Борзова.

Україна продовжує роботу над створенням умов для розвитку власного виробництва та залучення інвестицій. Національна економічна платформа «Зроблено в Україні», започаткована на початку цього року Президентом Володимиром Зеленським, має на меті комплексну підтримку бізнесу й підвищення попиту на українські товари.

«Ми маємо перемогти, і це питання виживання. А щоб Україна мала весь необхідний ресурс для своєї Перемоги, мають перемагати також українські товари, українські послуги, українське споживання та український експорт, тобто українські під­приємці», — прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

Народна депутатка України, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова наголошує: завдяки бізнесам, які продовжують працювати в Україні й сплачують податки, наша держава має ресурси для забезпечення Сил безпеки та оборони.

«Купувати продукцію українсь­кого виробництва — це стимулювати свою, а не чужу економіку. У середньому близько 40% коштів від вартості продукції українського виробництва повертається в бюджет країни. А це — забезпечення нашої армії, обладнання в лікарні, нові робочі місця, пенсії для українців, які завершили свою трудову діяль­ність», — зазначила Ірина Борзова.

Народна депутатка розповіла про кілька важливих інструментів підтримки бізнесу в межах політики «Зроблено в Україні».

«Це програма «Доступні кредити» для бізнесу, компенсації за купівлю сільгосптехніки українського виробництва, гранти на розвиток переробної промисловості, програма «Власна справа», пільгові кредити за програмою «єОселя», підтримка індустріальних парків», — говорить Ірина Борзова.

Для прикладу, за її словами, в межах політики «Зроблено в Україні» Вінницький індустріальний парк отримав підтвердження державного фінансування в розмірі 116 млн грн. Це дасть поштовх до створення нових робочих місць у регіоні.